Η Qualcomm αναμένεται να ανακοινώσει τον Snapdragon επόμενης γενιάς στην ετήσια σύνοδο κορυφής Snapdragon, σε λίγες ώρες. Μία διαρροή της τελευταίας στιγμής αποκάλυψε τις πλήρεις προδιαγραφές του επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3, ακριβώς πριν το λανσάρισμα.

Σύμφωνα με το υλικό μάρκετινγκ που διέρρευσε και δημοσίευσε το MSPoweruser, το νέο SoC θα προσφέρει σημαντική αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με το σημερινό Snapdragon 8 Gen 2, καθώς και μια ποικιλία νέων χαρακτηριστικών AI.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Full Specs

Πρώτα απ’ όλα, το SoC διαθέτει διαμόρφωση πυρήνων 1+5+2, με έναν κύριο πυρήνα, πέντε πυρήνες επιδόσεων και δύο πυρήνες απόδοσης. Ο πρωτεύων πυρήνας είναι χρονισμένος στα 3.3GHz, ενώ οι πυρήνες επιδόσεων και απόδοσης είναι χρονισμένοι στα 3.2GHz και 2.3GHz, αντίστοιχα. Επίσης, υπάρχει μία νέα GPU Adreno 750, η οποία είναι 50% πιο ισχυρή από την τρέχουσα Adreno 740.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 διαθέτει έναν αναβαθμισμένο νευρωνικό επεξεργαστή Hexagon (NPU) που λέγεται ότι είναι 98% ταχύτερος και 40% πιο αποδοτικός. Αυτή η αναβαθμισμένη NPU θα επιτρέψει μια ποικιλία λειτουργιών AI, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης φωτογραφιών, της αφαίρεσης αντικειμένων από βίντεο, και της δημιουργίας φόντου AI. Είναι ενδιαφέρον ότι το υλικό που διέρρευσε αποκαλύπτει ότι το chip θα είναι επίσης σε θέση να εκτελεί μοντέλα AI όπως το Stable Diffusion και το Llama 2 της Meta.

Επίσης, ο Snapdragon 8 Gen 3 διαθέτει ορισμένα ισχυρά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα παιχνίδια, όπως ένα σύστημα αντανάκλασης φωτός επόμενης γενιάς που επιτρέπει τον παγκόσμιο φωτισμό με ray tracing. Επιπλέον, θα μπορεί να χειρίζεται παιχνίδια 240 FPS και να αναβαθμίζει τα γραφικά σε ανάλυση έως και 8K.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.