Η Sony αποφάσισε να αφήσει πίσω της το DualShock, και για το PlayStation 5 ετοίμασε το DualSense, ένα ολοκαίνουργιο controller το οποίο αποκάλυψε χθες μέσω ενός blog. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το νέο χειριστήριο θα φέρνει την αίσθηση της αφής όταν ο παίκτης λιώνει στο PlayStation 5.

Όταν η Sony κυκλοφόρησε το PlayStation 4, το ασύρματο DualShock 4 έλαβε πολύ θετικό feedback τόσο από τους παίκτες όσο και από του προγραμματιστές, οι οποίοι το χαρακτήριζαν ως το καλύτερο χειριστήριο που έχει υπάρξει.

PlayStation 5 DualSense

Αυτό οδήγησε την εταιρεία στο να αναζητά νέους τρόπους ώστε να εξελίξει το controller και να προσφέρει κάτι καινοτόμο. Έτσι, μετά από χρόνια ανάπτυξης δημιούργησε το DualSense.

Το χειριστήριο του PlayStation 5 χρησιμοποιεί απτική ανάδραση για να προσφέρει την όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία gaming στους παίκτες, μέσω της αυξημένης ανατροφοδότησης κατά τη διάρκεια του gameplay.

Τα νέα triggers του DualSense θα επιτρέπουν στους παίκτες να αισθάνονται την τάση Tremain κατά το drifting ή καθώς σημαδεύουν και ρίχνουν με ένα τόξο. Το ασταθές Share button αντικαταστάθηκε από το “Create”.

Η εταιρεία αναφέρει αόριστα ότι το “Create” θα επιτρέψει στους παίκτες να γίνουν πιο δημιουργικοί και να μοιράζονται περισσότερο περιεχόμενο με τους φίλους τους. Ωστόσο, λέει ότι θα μάθουμε περισσότερο για αυτό όσο πλησιάζει η ημέρα κυκλοφορίας του PlayStation 5.

Τέλος, το DualSense διαθέτει μικρόφωνα τα οποία θα επιτρέπουν στον παίκτη να πραγματοποιεί συνομιλίες χωρίς να ψάχνει κάποιο headset, κάθε φορά που θέλει να μιλήσει με τους συμπαίκτες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.