Τα Apple Watch θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των συμπτωμάτων μιας καρδιακής προσβολής – έμφραγμα του μυοκαρδίου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Texas Heart Institute Journal.

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου συμβαίνει όταν μέρη του καρδιακού μυός δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο επειδή υπάρχει μπλοκάρισμα στη ροή του αίματος προς την καρδιά. Ερευνητές χρησιμοποίησαν την λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) στα Watch Series 4, 5, 6, και 7 για την καταγραφή πολλαπλών απαγωγών ΗΚΓ σε διαφορετικά μέρη του σώματος.

Τα αποτελέσματα μετά από καρδιακή προσβολή εξαρτώνται από το πόσο καιρό πριν ξεκινήσει η θεραπεία. Περισσότερα από τα μισά άτομα με έμφραγμα του μυοκαρδίου πεθαίνουν στα επείγοντα περιστατικά ή πριν φτάσουν στο νοσοκομείο μέσα σε μία ώρα από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Τα Apple Watch θα μπορούσαν να παρέχουν μια αξιόπιστη ανάλυση του κινδύνου καρδιακής προσβολής όταν εμφανιστούν συμπτώματα, να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στον χρήστη για να αναζητήσει επείγουσα ιατρική βοήθεια και να μειώσει την καθυστέρηση στη λήψη θεραπείας, σύμφωνα με όσα προτείνει η έρευνα.

Οι ιατροί συνήθως επιβεβαιώνουν το έμφραγμα με ένα παραδοσιακό ηλεκτροκαρδιογράφημα 12 απαγωγών που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και επαγγελματική εκπαίδευση. Τα ρολόγια της Apple χρησιμοποιούν ένα θετικό ηλεκτρόδιο στο πίσω μέρος της συσκευής και ένα αρνητικό ηλεκτρόδιο στο Digital Crown για να καταγράψουν ένα ΗΚΓ μίας απαγωγής.

Ως εκ τούτου, τα Apple Watch δεν θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν οποιονδήποτε ιατρικό εξοπλισμό νοσοκομειακής ποιότητας, αλλά να παρέχουν ένα νέο εργαλείο ελέγχου για άλλα περιβάλλοντα και να βοηθούν στην έγκυρη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και πρόληψης.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ρολόγια της Apple είναι πολλά υποσχόμενα όσον αφορά την ανίχνευση εμφράγματος του μυοκαρδίου. Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να καταγράψουν σήματα ΗΚΓ πολλαπλών απαγωγών που ανιχνεύουν με ακρίβεια την αλλαγή ST κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής.

Απαιτούνται πρόσθετα κλινικά δεδομένα, αλλά η συνεχιζόμενη έρευνα παρέχει μια ματιά σε μια από τις νέες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας που θα μπορούσε μια μέρα να είναι μια επίσημη λειτουργία των Apple Watch.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.