Θεωρώ ότι το ελάχιστο όριο θα έπρεπε να είναι τα 100Mbps. Οτιδήποτε κάτω από αυτό υποβαθμίζει το μέλλον μας και τη ψηφιακή οικονομία. Ακριβώς αυτά ήταν τα λόγια της Jessica Rosenworcel της FCC πριν από 9 ολόκληρα χρόνια και να που κάτι τελικά έγινε. Μόλις σήμερα, η FCC άλλαξε τον ορισμό της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Ο νέος ορισμός περιλαμβάνει ταχύτητες τουλάχιστον 100 megabits ανά δευτερόλευπτο και ταχύτητες upload των 20 megabits ανά δευτερόλεπτο.

Οι ορισμοί αυτοί έχουν μεγάλη σημασία, καθώς επιτρέπουν στην FCC να επισημαίνει αν πετυχαίνει ή αποτυγχάνει να καλύψει το ευρυζωνικό χάσμα και κατά πόσο θα πρέπει να ρυθμίσει την αγορά των ΗΠΑ ή να δώσει χρήματα στους παρόχους για να επιτρέψει σωστές συνδέσεις πρόσβασης στο internet σε όλες τις ΗΠΑ.

Ακολουθούν μερικά ακόμη στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ευρυζωνικό χάσμα από το σημερινό δελτίο τύπου της FCC:

 • Η σταθερή επίγεια ευρυζωνική υπηρεσία (εξαιρουμένου του δορυφόρου) δεν έχει αναπτυχθεί φυσικά σε περίπου 24 εκατομμύρια Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του 28% των Αμερικανών σε αγροτικές περιοχές και περισσότερο από το 23% των ανθρώπων που ζουν σε εδάφη διάφορων φυλών.
 • Η κάλυψη κινητής τηλεφωνίας 5G-NR δεν έχει αναπτυχθεί φυσικά με ελάχιστες ταχύτητες 35/3 Mbps σε περίπου 9% όλων των Αμερικανών, σε σχεδόν 36% των Αμερικανών σε αγροτικές περιοχές και σε περισσότερο από το 20% των ανθρώπων που ζουν σε εδάφη των φυλών.
 • 45 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν πρόσβαση τόσο σε σταθερή υπηρεσία 100/20 Mbps όσο και σε υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας 5G-NR 35/3 Mbps.
 • Με βάση το νέο βραχυπρόθεσμο σημείο αναφοράς 1 Gbps ανά 1.000 μαθητές και προσωπικό για σχολεία και τάξεις, το 74% των σχολικών περιφερειών πληρούν αυτόν τον στόχο

Η Γη κατάφερε να λάβει μήνυμα με laser από 16.000.000 χιλιόμετρα μακρυά

Τώρα που κάνουμε τις συγκρίσεις με την χώρα μας, τελικά δεν τα πάμε και τόσο άσχημα όσο πιστεύαμε, έτσι;

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αν το έχετε μεταφράσει σωστές, το άρθρο γράφει ότι :
  a. Το 92.75% του πληθυσμού έχει πρόσβαση το διαδίκτυο μέσω σταθερής τηλεφωνίας με ταχύτητα τουλάχιστον 100/20 Mbps
  b. Το 91% του πληθυσμού έχει πρόσβαση το διαδίκτυο μέσω κινητής τηλεφωνίας με ταχύτητα τουλάχιστον 35/5 Mbps (4G+)
  c. Το 74 % των σχολείων, μαθητών και καθηγητών έχουν τουλάχιστον 1 Gbps
  … Ναι μάλλον τα πάμε πολύ χειρότερα από όσο νομίζαμε τελικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.