Το Netflix πάει από το κακό στο χειρότερο και φαίνεται να προσπαθεί να διώξει τους συνδρομητές του περισσότερο από ότι να τους κρατήσει. Μόλις, η πλατφόρμα αφαίρεσε από το περιεχόμενο της όχι ένα, αλλά τέσσερα πολύ δημοφιλή sitcom – Friends, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, και Modern Family. Αλλά έχουμε και άλλα χειρότερα νέα.

Μέσα σε έναν χρόνο η εταιρεία έχει αφαιρέσει πλήθος σειρών και ταινιών γιατί τις έχουν και άλλες πλατφόρμες και δεν θέλει να ξοδεύει σε δικαιώματα, ενώ προσπαθεί να έχει κυρίως αποκλειστικό περιεχόμενο. Έπειτα, ακυρώνει σειρές χωρίς να δείχνει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τη γνώμη των συνδρομητών και τι τους αρέσει. Μόνο στην περίπτωση μας, η πλατφόρμα ακύρωσε μέσα σε 12 μήνες 6 σειρές, οι μισές ακυρώθηκαν στην πρώτη σεζόν.

Το επόμενο πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο το Netflix χειρίζεται την κοινή χρήση κωδικών. Αντί να βρει ουσιαστική λύση, με αλγόριθμους και συστήματα τα οποία λειτουργούν και αναγνωρίζουν χρήστες που ανήκουν στην ίδια οικογένεια και ζουν στο ίδιο κτίριο, προσπαθεί να βάλει άκυρα εμπόδια και κάνει κόλαση τη ζωή των συνδρομητών του. Αυτό αποδεικνύεται από τα πρώτα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών, κάποιων λύσεων που θέλει να εφαρμόσει στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα, αναφορά λέει ότι οι χρήστες της υπηρεσίας στο Περού, στη Χιλή, και στην Κόστα Ρίκα είναι αντιμέτωποι με τα μέτρα της πλατφόρμας από τον Μάρτιο και καλούνται να πληρώσουν επιπλέον χρήματα ακόμα και για μέλη της οικογένειας τους που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Οι χρήστες λένε ότι δεν έλαβαν καν ενημέρωση για την επικείμενη αλλαγή, απλά το έμαθαν με τη γενική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Ακόμη χειρότερα; Το Netflix φαίνεται να χρεώνει ότι του κατέβει κατά περίπτωση. Κάποιοι χρήστες λένε ότι αδιαφόρησαν για το μήνυμα που είδαν σχετικά με την κοινή χρήση και δεν αναγκάστηκαν να πληρώσουν τίποτα. Υπήρξαν περιπτώσεις που χρήστες με κοινή χρήση κωδικών δεν έλαβαν καν ειδοποίηση για να προβούν σε κάποια αλλαγή και συνεχίζουν να μοιράζονται έναν λογαριασμό.

Η πλατφόρμα δεν έχει καν ξεκαθαρίσει τι λαμβάνει υπόψη ως νοικοκυριό. Ο γενικός κανόνας λέει ότι στο νοικοκυριό ανήκουν μόνο όσοι ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Ωστόσο, αρκετοί υπολογίζουν στο νοικοκυριό άτομα που ανήκουν στην οικογένεια και ας ζουν σε διαφορετική τοποθεσία. Χρειάστηκε να γίνουν διάφορα περιστατικά γνωστά, ώστε η εταιρεία να προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Άσχετα με το τι λένε οι χρήστες, εκπρόσωπος της υποστήριξης πελατών του Netflix λέει ότι της ζητήθηκε να παρέχει κωδικούς επαλήθευσης σε συνδρομητές οι οποίοι δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη ώστε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι ως μέλη του νοικοκυριού υπολογίζονται μόνο όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι.

Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι όλοι οι συνδρομητές που κάνουν κοινή χρήση κωδικών είχαν ενημερωθεί για την επιπλέον χρέωση μέσω email, αλλά επειδή είναι σημαντικό να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο όσο γίνεται πιο γρήγορα έχουν αυξήσει τις ειδοποιήσεις εντός των εφαρμογών της πλατφόρμας και η ανταπόκριση μέχρι τώρα είναι θετική. Βέβαια, οι χρήστες δίνουν μία διαφορετική εκδοχή της ιστορίας.

Το κόστος για τον επιπλέον λογαριασμό είναι πιο χαμηλό από το να πληρώνει κάποιος πλήρη συνδρομή στο Netflix. Συγκεκριμένα, στη Χιλή πρέπει κάποιος να πληρώσει 2.380 CLP (~2.69€) με τη συνδρομή να είναι 5.940 CLP (~6.72€), στην Κόστα Ρίκα τα ποσά είναι 2.99 δολάρια (~2.79€) και 8.99 δολάρια (~8.39€), αντίστοιχα, και για το Περού το κόστος είναι 7,9 PEN (~2.01€) και 24,9 PEN (~6.34€), αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αρα για να καταλαβω καλα, μολις διάβασα ενα άρθρο για το νετφλιξ στη Χιλή και στην Κόστα Ρίκα;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.