Μια εκτεταμένη εκστρατεία απάτης με συνδρομές στο Android αποκαλύφθηκε πρόσφατα από ερευνητές κυβερνοασφάλειας της Zimperium zLabs και αποτελείται από περίπου 470 εφαρμογές, οι οποίες βρίσκονται όλες στο επίσημο Google Play Store.

Οι εφαρμογές αυτές, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στην κατηγορία της ψυχαγωγίας, προσέφεραν “premium” υπηρεσίες για τους εγγεγραμμένους χρήστες. Όσοι επέλεγαν να δημιουργήσουν λογαριασμό, θα χρεώνονταν έως και 15 δολάρια, μέσω του Direct Carrier Billing – DCB, εν ολίγοις η χρέωση θα εμφανιζόταν στο λογαριασμό της κινητής.

Το DCB είναι μια μέθοδος πληρωμής μέσω smartphone συσκευών, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για συνδρομές που αγοράζουν online, μέσω του λογαριασμού του προγράμματός τους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που εγκατέστησαν αυτές τις εφαρμογές δεν θα γνωρίζουν ότι έχουν χρεωθεί για οτιδήποτε, μέχρι να εκδοθεί ο λογαριασμός κινητής.

Επιπλέον, καθώς πολλοί χρήστες δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις χρεώσεις στο λογαριασμό τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρέωση μπορεί να συνεχίστηκε για μήνες, υπονοούν οι ερευνητές. Ορισμένες από τις εφαρμογές είναι οι εξής:

Smashex
Upgradem
Stream HD
Vidly Vibe
Cast It
My Translator Pro
New Mobile Games
StreamCast Pro
Ultra Stream
Photograph Labs Pro

Μπορείς να δεις την αναλυτική λίστα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.