Στην εικόνα στο πάνω μέρος του άρθρου βλέπεις μερικά εικονίδια εφαρμογών από το Google Play Store. Η εφαρμογή Starbucks έχει κυκλικό εικονίδιο, το PUBG Mobile τετράγωνο, ενώ το Lyft είναι σχήματος squircle, δηλαδή με στρογγυλεμένες γωνίες. Η Google θέλει να απαλλαχθεί από αυτή τη διαφορά που χαρακτηρίζει τα σχήματα των εικονιδίων των εφαρμογών στο Google Play Store.

Σε μια νέα δημοσίευση στο επίσημο Android Developers Blog, η Google αναφέρεται στους νέους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν οι developers όσον αφορά τα εικονίδια των εφαρμογών και των παιχνιδιών. Όλα θα είναι σχήματος squircle. Ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2019, οι developers θα έχουν την δυνατότητα να ανεβάσουν νέα εικονίδια. Από την 1η Μαΐου, οι νέες εφαρμογές που θα υποβάλλονται στο Google Play Store δεν θα γίνονται δεκτές, αν δεν ακολουθούν τους νέους κανόνες. Μέχρι τον Ιούνιο του 2019, όλα τα εικονίδια που δεν έχουν ενημερωθεί στο νέο format θα μετατραπούν σε legacy icons – εξαλείφοντας παράλληλα τη δυνατότητα για τους developers να τα ενημερώσουν.

Το αρχικό εικονίδιο είναι στα αριστερά, το σωστό εικονίδιο που πρέπει να βρίσκεται στο Play Store είναι στη μέση, ενώ το legacy icon είναι στα δεξιά. Τέλος, η Google τονίζει ότι αυτοί οι κανόνες αφορούν το Play Store όταν προβάλλεται σε ένα Android smartphone, στον desktop browser ή στο Chrome OS. Τα Play Stores στο Wear OS, Android TV και Android Auto, δεν επηρεάζονται από αυτόν τον κανόνα προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.