Skip to content

Απλός χρήστης ή influencer: Το Facebook σε καλεί να διαλέξεις

Kostas Anagnostopoulos
Kostas Anagnostopoulos
Κοινοποίηση:
Meta Instagram Facebook Threads Έφηβοι Εφήβων Πολιτικό Περιεχόμενο απάτες

Στο Facebook υπάρχουν πλέον δύο σχολές χρηστών. Αυτοί που θέλουν απλά ένα προφίλ για να μιλούν με τους φίλους τους και εν γένει για προσωπική χρήση και αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους περιεχόμενο, με σκοπό να γίνουν κάποια στιγμή influencer, προσπαθώντας να κερδίσουν κάτι από το περιεχόμενο που δημιουργούν.

Προσωπικό Προφίλ (Απλός Χρήστης)

Όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν κάνει χρήση του Facebook, το προφίλ έχει σχεδιαστεί για προσωπική χρήση, για επικοινωνία με ιδιωτικότητα και για να δημιουργούνται δημοσιεύσεις που είναι ορατές μόνο στους φίλους ή σε συγκεκριμένες ομάδες.

Ψηφιακός Δημιουργός (Επαγγελματική Λειτουργία ή Σελίδα)

Εδώ μπαίνουμε στην επαγγελματική λειτουργία του Facebook. Στην ουσία, οι χρήστες είτε φτιάχνουν μία σελίδα, είτε μετατρέπουν το προσωπικό τους προφίλ και μπορούν να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο που φτιάχνουν.

Πλεονεκτήματα μετατροπής: Δίνει εργαλεία όπως «επαγγελματική κατάσταση», που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του κοινού και να έχετε πρόσβαση σε νέες λειτουργίες για δημιουργούς.

Σελίδα Facebook:

Σκοπός: Δημιουργία μιας δημόσιας παρουσίας για επιχειρήσεις, οργανισμούς, εμπορικές επωνυμίες ή δημόσια πρόσωπα.

Πλεονεκτήματα: Σχεδιασμένη για να επικοινωνεί με ένα ευρύτερο κοινό, όπου οι χρήστες μπορούν να «αρέσουν» ή να ακολουθήσουν τη σελίδα για να βλέπουν ενημερώσει.

Πώς μπορείς να αλλάξεις σε επαγγελματική λειτουργία του προφίλ:

Για την ενεργοποίηση της επαγγελματικής λειτουργίας του προφίλ:

  • Μεταβείτε στο προφίλ σας στο Facebook.
  • Κάτω από την κεφαλίδα του προφίλ σας, κάντε κλικ ή πατήστε Επιλογές στα δεξιά.
  • Κάντε κλικ ή πατήστε Ενεργοποίηση επαγγελματικής λειτουργίας.
  • Για επιβεβαίωση, κάντε κλικ ή πατήστε Ενεργοποίηση και ολοκληρώστε τη διαδικασία.

Απενεργοποίηση της επαγγελματικής λειτουργίας

  • Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε την επαγγελματική λειτουργία στο προφίλ σας, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο.

Εάν απενεργοποιήσετε την επαγγελματική λειτουργία:

  • Οι τρέχοντες φίλοι και το περιεχόμενο του προφίλ σας δεν θα αλλάξουν.
  • Η επιλογή Ποιος μπορεί να με ακολουθεί θα αλλάξει σε Φίλοι.
  • Θα χάσετε όλους τους ακόλουθους που δεν είναι φίλοι σας. Μπορείτε να επιτρέψετε ξανά τους δημόσιους ακόλουθους ενεργοποιώντας την επαγγελματική λειτουργία.
  • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επαγγελματική λειτουργία ανά πάσα στιγμή.

 

 

 

Πηγή: Facebook

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Kostas Anagnostopoulos
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.