Ο Elon Musk μοιράστηκε μοναδικά πλάνα από τις κάμερες του Starship, καθώς επιστρέφει πίσω στην Γη. Η εταιρία πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού η τρίτη δοκιμή του Starship, του μεγαλύτερου διαστημοπλοίου που έχει φτιάξει η ανθρωπότητα, τα πήγε περίφημα στην δοκιμαστική πτήση. Το σκάφος έφτασε στο διάστημα και εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης για πρώτη φορά. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο δοκιμές που δυστυχώς δεν σημείωσαν επιτυχία.

Ο Elon Musk δεν φημίζεται για την αποχή του από τα φώτα της δημοσιότητας, για αυτό μοιράστηκε αμέσως τα απίστευτα πλάνα από το κατόρθωμα της εταιρίας του, της SpaceX. Τα πιο εντυπωσιακά ήταν κατά την είσοδο του Starship στην ατμόσφαιρα της Γης. Είναι γνωστό πως ότι μπαίνει με αυτή την ταχύτητα στην ατμόσφαιρα της Γης αρχίζει να καίγεται, παραμένει εντυπωσιακό να το βλέπουμε από κάμερα υψηλής ανάλυσης.

Στο 4Κ βίντεο από τις κάμερες του σκάφους, βλέπουμε το καυτό πεδίο πλάσματος γύρω από τον πύραυλο, που όσο πλησιάζει προς την επιφάνεια της Γης μεγαλώνει. Φυσικά το σκάφος έχει ειδική επένδυση, ώστε να αντέξει την καύση, κάνοντας όμως το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε με επιτυχία από μια βάση της SpaceX στην  Boca Chica του Τέξας, στις 14:25, με μια μικρή καθυστέρηση 55 λεπτών από ότι είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με τον Elon Musk, πρόκειται για το μεγαλύτερο ιπτάμενο αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με βάρος 5.000 τόνους!

Ο διευθυντής της NASA, Bill Nelson έδωσε τα συγχαρητήρια στην ομάδα πίσω από το Starship, γράφοντας:

«Συγχαρητήρια στο @SpaceX για μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση! Το διαστημόπλοιο ανέβηκε στους ουρανούς. Μαζί, κάνουμε μεγάλα βήματα μέσω του Artemis για να επιστρέψουμε την ανθρωπότητα στη Σελήνη – και μετά κοιτάξτε προς τον Άρη».

Σύμφωνα με την ομάδα της SpaceX, αυτός ο πύραυλος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρός, ώστε να στείλει την ανθρωπότητα στον Άρη.

Το βίντεο δείχνει ένα καυτό πεδίο πλάσματος γύρω από τον πύραυλο να αναπτύσσεται σε μια εντυπωσιακή εικόνα. Πίστωση: Έλον Μασκ

Η εταιρία δηλώνει πως ως το πιο ισχυρό σύστημα εκτόξευσης που αναπτύχθηκε ποτέ, το Starship θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 100 άτομα σε διαπλανητικές πτήσεις μεγάλης διάρκειας.

Επιστήμονες ξεκλειδώνουν τα μυστικά πίσω από τον σχηματισμό του Γαλαξία

Το Starship θα στέλνει επίσης δορυφόρους σε τροχιά, καθώς και τα υλικά για την ανάπτυξη βάσεων στην Σελήνη.

Στα αρνητικά, το Starship δεν κατάφερε να προσγειωθεί ξανά στην Γη, αλλά έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, όμως αυτό είναι ένας τομέας που η SpaceX έχει κάνει μεγάλα βήματα και είναι πάρα πολύ κοντά στην επίτευξή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.