Μια ομάδα αστροναυτών που μόλις επέστρεψαν στην Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η επιστροφή τους καταγράφηκε σε βίντεο. Η επιστροφή έγινε με την διαστημική πτήση της Ρωσίας, Soyuz και το σκάφος ονομαζόταν Soyuz-MS-24. Η αποστολή ξεκίνησε από το Καζακστάν στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Πάνω από 6 μήνες μετά, η αποστολή προσγειώθηκε και πάλι στην Γη, στις 6 Απριλίου 2024, αφού το πλήρωμα μπήκε στην κάψουλα επιστροφής και ξεκίνησε την πτώση του προς την Γη. Όλα καταγράφηκαν σε βίντεο για να το δούμε και εμείς στην Γη, μαζί με την προσγείωση με την βοήθεια αλεξίπτωτου.

Στην αποστολή ήταν η αστροναύτης της NASA Loral O’Hara, o κοσμοναύτης της Roscosmos Oleg Novitskiy και η Marina Vasilevskaya, από την Λευκορωσία.

Ήταν οι πρώτες διαστημικές αποστολές της O’Hara και της Vasilevskaya και η συμμετοχή της Vasilevskaya στο ταξίδι σηματοδότησε την πρώτη γυναίκα από τη Λευκορωσία που βρέθηκε στο διάστημα.

Το Soyuz MS-24 αποσυνδέθηκε στις 11:55π.μ. από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στις 6 Απριλίου και η επιστροφή καταγράφηκε σε βίντεο μέχρι την καύση από την ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μοιράστηκε στο X τα πλάνα από το πλήρωμα του Soyuz, καθώς έμπαιναν στην κάψουλα, ενώ μας έδειξε και πλάνα μέχρι να μπει στην ατμόσφαιρα της Γης.

Όταν έφτασε στο κατάλληλο ύψος από το έδαφος, το Soyuz άνοιξε τα αλεξίπτωτά του και οι αστροναύτες προσγειώθηκαν με ασφάλεια, όπου τους παρέλαβαν οι ιατρικές ομάδες. Απλά απίστευτες εικόνες!

Η NASA ετοιμάζει μια μεγάλη ανακοίνωση για τον Άρη! Όλα όσα ξέρουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.