Εδώ και ώρες υπάρχει αναβρασμός στην επιστημονική κοινότητα, καθώς δύο μαθήτριες λυκείου των ΗΠΑ, κατάφεραν να αποδείξουν το Πυθαγόρειο θεώρημα με βάση την τριγωνομετρία.

Η, είναι δύο πολύ χαρισματικές νεαρές κοπέλες και κατάφεραν να αποδείξουν το Πυθαγόρειο θεώρημα με χρήση τριγωνομετρίας. Αν αυτό δεν σας φαίνεται απίστευτο, τότε θα πρέπει να πούμε πως εδώ και 2.000 χρόνια, μαθηματικοί από όλο τον κόσμο προσπαθούν να το αποδείξουν με την τριγωνομετρία και δεν τα είχαν καταφέρει.Πυθαγόρειο θεώρημα

Οι δύο νεαρές συμμετείχαν στην εξάμηνη συνάντηση της Αμερικάνικης Μαθηματικής Εταιρίας, στην Τζόρτζια, όπου αποκάλυψαν τα ευρήματά τους στην ομάδα. Στην συνάντηση συμμετείχαν και ερευνητές μαθηματικών από πολλά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τα δύο κορίτσια ήταν οι μοναδικές μαθήτριες που συμμετείχαν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους, οι Johnson και Jackson, μίλησαν για τα ευρήματά τους και αποκάλυψαν πως ανακάλυψαν μια νέα απόδειξη για το Πυθαγόρειο θεώρημα. Όπως καταλαβαίνετε, οι παρευρισκόμενοι τα έχασαν.

Το Πυθαγόρειο θεώρημα, πιθανότατα το θυμάστε από το σχολείο. Σύμφωνα με αυτό, το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών ενός ορθογωνίου τρίγωνου, ισούται με το τετράγωνο της υποτείνουσας. Όσοι είχαν προσπαθήσει να αποδείξουν το Πυθαγόρειο θεώρημα με τριγωνομετρία, απέτυχαν εδώ και 2.000 χρόνια. Οι μαθήτριες δήλωσαν:

«Στη διάλεξή μας παρουσιάζουμε μια νέα απόδειξη του θεωρήματος του Πυθαγόρα η οποία βασίζεται σε ένα θεμελιώδες αποτέλεσμα της τριγωνομετρίας -τον νόμο των ημιτόνων- και δείχνουμε ότι η απόδειξη είναι ανεξάρτητη από την ταυτότητα της πυθαγόρειας τριγωνομετρίας \sin^2x + \cos^2x = 1».

Η επιστήμη προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει βασιλιάς του ψέματος και της εξαπάτησης

Και έτσι απλά, τα δύο κορίτσια αποθεώθηκαν από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς της εποχής μας. Κατάφεραν κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει πολλοί καταξιωμένοι μαθηματικοί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.