Το Hongmeng OS της Huawei χρειάζεται την υπστήριξη των εγχώριων κινεζικών κατασκευαστών για να σταθεί απέναντι στο Android της Google. Και αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το Huawei OS θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εγχώριο προιόν λογισμικού. Με την υποστήριξη 1 δισεκατομμυρίων χρηστών, θα τεθούν οι βάσεις για την παγκόσμια εξάπλωσή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, οι κινεζικοί κατασκευαστές συμπεριλαμβανομένων των Xiaomi και Oppo, δοκιμάζουν εντατικά το νέο λειτουργικό. Μάλιστα, η εφημερίδα, ρώτησε τον Shao Yang, στέλεχος της Huawei, για το πότε θα το δούμε και η απάντησή του: Είναι μυστικό – απόρρητο.

Αν και απλώς ένα report προς το παρόν, κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι δεν είναι διόλου απίθανο να συμβεί. Η Huawei δεν εμποδίζεται από ένα ban, ακόμη και αν αυτό προέρχεται από τις ΗΠΑ. Αντίθετα, θυμώνει και αντεπιτίθεται.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχει αναγγελθεί εδώ και αρκετούς μήνες η αναβάθμιση smartfhones της Huawei στην έκδοση EMUI 9 και ακόμα δεν έχω λάβει ειδοποίηση (στις ρυθμίσεις εννοείται του τηλεφώνου, υποδεικνύοντας ότι μπορώ να προβώ σε αναβάθμιση, ούτε επανακκινώντας το σύστημα ενημέρωσης). Στην κατοχή μου ευρίσκεται το mate 10 Lite όπου και η σειρά αυτή συμπεριλαμβάνεται στις υπό αναβάθμιση.
  Γνωρίζετε κάτι επί αυτού. Σας ευχαριστώ.

  • Και εγώ δεν έχω λάβει την αναβάθμιση, έχω το Mate 20 lite και απ’ όσο ξέρω ούτε το P20 lite έχει αναβαθμιστεί ακόμη.
   Νομίζω ότι η αναβάθμιση έχει ανακοινωθεί πρώτα για τις ναυαρχίδες και έτσι είναι πιθανόν να έρθει στα Lite λίγο αργότερα!

 2. Σ’ ευχαριστώ φίλε Γιώργος,
  Θυμήθηκα (το είχα διαβάσει αυτό) ότι ως το τέλος Ιουλίου είχε δώσει περιθώρια η huawei ότι θα έφθανε η αναβάθμιση. Υπολείποντο ακόμα περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες που δεν είχαν λάβει την αναβάθμιση.
  Θα είμαστε σε επαφή ελπίζω με ό,τι νεότερο έχει κάποιος.

 3. Σ’ ευχαριστώ πολύ Γιώργος για την άμεση ενημέρωση. Καθ’ ότι δημοσιογράφος ελπίζω πως η αναβάθμιση σε 9 θα προσθέσει και κάτι το γρηγορότερο πέραν των λοιπών χαρακτηριστικών που μεταφέρει. Αναμένω ακόμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.