Και όμως η ΕΕ ενέκρινε μόλις πριν από λίγους μήνες την χρήση σκόνης σκουληκιών αλευροσκώληκα όπως αποκαλείται για να μπορέσουν οι κατασκευαστές να τη συμπεριλάβουν ως πρωτεΐνη σε προϊόντα όπως το ψωμί, το τυρί και τα ζυμαρικά. Η χρήση του έλαβε άδεια από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ως μια βρώσιμη ουσία που τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον επίσημα.
Ο λόγος για μια επεξεργασμένη σκόνη με υπεριώδη ακτινοβολία η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε ψωμιά, γλυκίσματα, σε προϊόντα πατάτας, τυριά και κομπόστες φρούτων και λαχανικών, αφού περάσει από ειδική διαδικασία εξάλειψης παθογόνων μικροοργανισμών.
Θα χρησιμοποιηθεί σε:
- Ψωμί και αρτοσκευάσματα
- Επεξεργασμένα τυριά
- Ζυμαρικά
- Γλυκίσματα
- Κομπόστες φρούτων και λαχανικών
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα επισήμανσης και διαφάνειας, όπως:
- Υποχρεωτική δήλωση συστατικών – Οι παραγωγοί πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα στη συσκευασία ότι το προϊόν περιέχει σκόνη αλευροσκώληκα.
- Προειδοποιήσεις για αλλεργιογόνα – Η συσκευασία πρέπει να περιλαμβάνει ορατή προειδοποίηση για τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στα οστρακοειδή.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.