Μια εκπληκτική φωτογραφία τεραστίων διαστάσεων ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Άντριου Μακκάρθι και Τζέισον Γκιουνζέλ. Οι αστροφωτογράφοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτό το απίθανο και συνάμα δύσκολο project και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Για αρκετό καιρό οι δύο φωτογράφοι θαύμαζαν ο ένας την δουλειά του άλλου και αναζητούσαν μια καλή ευκαιρία για να συνεργαστούν. Ο Γκιουνζέλ ειδικεύεται στο να εξάγει απίστευτη λεπτομέρεια μέσω της επεξεργασίας από τα raw data, ενώ ο Μακκάρθι δυνατό σημείο, είναι η δημιουργία φωτογραφιών από χιλιάδες λήψεις ενός θέματος και στην συγκεκριμένη περίπτωση του ήλιου.

Για την δημιουργία της τελική εικόνας, ο Μακκάρθι τράβηξε 200.000 φωτογραφίες του Ήλιου, ποσό που είναι τρομακτικά μεγάλο. Για 5 μέρες οι δύο τους επεξεργάζονταν τα δεδομένα και κατέληξαν στην τελική μορφή της φωτογραφίας. Η τελική φωτογραφία που πλέον έχει το όνομα “Fusion of Helios”, αξιοποίησε τις 90.000 φωτογραφίες από τος 200.000, ενώ έχει μέσα και μια φωτογραφία από την έκκλειψη του 2017, την οποία είχε τραβήξει ο Γκιουνζέλ.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrew McCarthy (@cosmic_background)

«Το να αιχμαλωτίζεις τον Ήλιο απαιτεί λίγη δεξιοτεχνία λόγω της φύσης του εγχειρήματος» δήλωσε ο Μακκάρθι. «Η ακραία γκάμα χρωματικών τόνων που είναι παρόντες στα ποικίλα επίπεδα της ηλιακής ατμόσφαιρας σημαίνει ότι οποιοδήποτε είδος παραδοσιακής φωτογραφίας δεν θα μπορέσει να τα αποκαλύψει όλα. Γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται κάποια δημιουργική ερμηνεία. Σε αυτή την περίπτωση, προχωρήσαμε σε προσθήκη του ηλιακού στέμματος και των αστεριών πίσω, τα οποία κατά κανόνα θα ήταν αόρατα εκτός από την περίπτωση έκλειψης Ηλίου. Αν και η προσθήκη ήταν μια καλλιτεχνική επιλογή, δόθηκε μεγάλη φροντίδα να μεταμορφώσουμε τη φωτογραφία του Τζέισον της έκλειψης του 2017 ώστε να συμμορφώνεται γεωμετρικά προς την ηλιακή δραστηριότητα εκείνης της ημέρας ως αναφορά χρησιμοποιήθηκε μια φωτογραφία από το SOHO της NASA (σ.σ. διαστημικό παρατηρητήριο του Ήλιου)»

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.