Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δίνει άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες από έναν ολόκληρο σχηματισμό γαλαξιών αποκαλύπτοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον περίπλοκο χορό των ουράνιων σωμάτων στα πέρατα του σύμπαντός μας.

Πιθανώς έχετε ακούσει για το φαινόμενο της συγχώνευσης γαλαξιών, ένα φαινόμενο που μπορεί να εξελιχθεί με δυο τρόπους. Είτε καταστροφικό, είτε ως δημιουργικό. Δύο γαλαξίες περιπλέκονται, που μερικές φορές καταλήγει στη γέννηση ενός νέου, μεγαλύτερου γαλαξία.

Η εικόνα του Hubble αποτυπώνει όχι μόνο ένα αλληλεπιδρών γαλαξιακό σύστημα αλλά και μια σειρά γαλαξιών που, από καθαρή κοσμική σύμπτωση, ευθυγραμμίζονται, δημιουργώντας ένα οπτικό θέαμα που συναρπάζει και προκαλεί δέος.

Τα αστέρια ονομάζονται Arp-Madore 2105-332 και βρίσκονται σε απόσταση 200 εκατομμυρίων ετών φωτός στον αστερισμό Microscopium. Παρά τη φαινομενική απόσταση μεταξύ τους στην εικόνα, είναι κοσμικοί γείτονες, αρκετά κοντά ώστε να ασκούν βαρυτική επίδραση ο ένας στον άλλον.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτω από το αριστερό τμήμα αυτού του ζεύγους γαλαξιών, συναντάμε μια σειρά από άλλους γαλαξίες. Τους 2MASX J21080752-3314337 και 2MASX J21080362-3313196 που περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους αστρονόμους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.