Όπως είχα γράψει και σε παλαιότερο μου άρθρο, το Google Cloud της Google, είναι ένα σύνολο υπηρεσιών για επιχειρήσεις και προγραμματιστές. Ωστόσο όμως, μπορεί να αξιοποιηθεί και από απλούς χρήστες, που δεν έχουν τα χρήματα για μια μηνιαία συνδρομή, ή δεν θέλουν να μπλέκουν και το σύντομο αυτό άρθρο σου προσφέρει μια εναλλακτική λύση αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα archive των φωτογραφιών σου εκεί, χωρίς περιορισμούς χώρου.

Το Google Cloud η αλήθεια είναι πως είναι αχανές και ιδίως αν είσαι χρήστης που δεν ασχολείται, μπορεί να του φανεί βουνό, δεν είναι όμως. Αναφερόμαστε σε αυτήν εδώ την υπηρεσία https://cloud.google.com/storage η οποία σου δίνει απεριόριστο χώρο στο cloud και σε απίστευτα χαμηλή τιμή αν θέλεις να αποθηκεύσεις φωτογραφίες. Με μια σημαντική προϋπόθεση, να μπούνε σε αρχείο.

Τι σημαίνει να μπούνε στο αρχείο;

Να μην κατεβαίνουν συχνά. Να τις ανεβάσεις και να τις ξεχάσεις. Θα είσαι σίγουρος ότι είναι φυλαγμένες και δεν θα εξαφανιστούν από εκεί και όλα αυτά με μόλις από 1 ευρώ το μήνα το TB. Ναι το 1TB κοστίζει 1 ευρώ το μήνα. 1TB φωτογραφίες είναι κάπως δύσκολο να έχεις, ας πούμε ότι έχεις 20GB φωτογραφίες. Πόσα θα πληρώσεις;

0.0012 ευρώ/GB x 20GB = 0.024 ευρώ το μήνα για να αποθηκεύσεις 20GB φωτογραφίες στο Google Cloud στην archive class στο europe west4 datacenter (Ολλανδία). Όλα αυτά, δηλαδή, σε ποια κλάση και σε ποιο datacenter της Google ρυθμίζονται μέσα από το UI του Google Cloud. Και έχει και υπολογιστή κόστους για να δεις τι θα πληρώσεις. Και σε συμφέρει μόνο στην archive class να αποθηκεύσεις τα files σου. Έχουν minimum 1 χρόνο παραμονή βέβαια. Αν τα διαγράψεις τα 20GB πριν το χρόνο, θα πληρώσεις ένα τέλος πρόωρης διαγραφής που έχει ως εξής:

0.0012 ευρώ/GB x 20GB x 12 μήνες = 0.288 ευρώ. 28 λεπτά δηλαδή του ευρώ.

Για αυτό δεν θα πάψω να επισημαίνω, ότι αξίζει να το ψάξεις. Σου δίνει απεριόριστο χώρο, για οποιοδήποτε τύπου αρχείου θέλεις να αποθηκεύσεις, με πολύ χαμηλές τιμές και ιδίως αν είσαι χρήστης που δεν έχει μεγάλο όγκο αρχείων σε συμφέρει πάρα πολύ. Δεν είναι Google Drive, το γνωρίζω, δεν είναι Google Photos και αυτό το γνωρίζω, αλλά συνδέεις μια χρεωστική κάρτα ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και τα αρχεία σου και ησυχάζεις. Και να μην το ξεχάσουμε, σου δίνουν και 256 ευρώ πιστωτικό για 3 μήνες. 3 μήνες δεν πληρώνεις τίποτα.

Για οποιαδήποτε απορία είμαι διαθέσιμος στα σχόλια να απαντήσω.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.