Αν συνηθίζεις να απενεργοποιείς τελείως το Windows PC σου συχνά, ίσως δεν χρειάζεται να το κάνεις. Αυτό ακριβώς αναφέρει το howtogeek, το οποίο επισημαίνει ότι υπάρχουν πολύ πιο βολικοί τρόποι να εξοικονομήσεις ενέργεια αλλά παράλληλα και χρόνο. Είναι λογικό όλοι μας να κλείνουμε το PC το βράδυ, να το απενεργοποιούμε τελείως δηλαδή, καθώς αφενός δεν θα καίει ρεύμα, αφετέρου δεν θα συνεχίζουν να λειτουργεί το hardware το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει την φυσιολογική φθορά στην πάροδο του χρόνου.

Αλλά υπάρχει όμως ένας καλύτερος τρόπος. Αν δηλαδή το βάλεις σε sleep mode, θα χρησιμοποιεί μόνο ένα ελάχιστο μέρος της ενέργειας σε σχέση με αυτό που καταναλώνει όταν είναι ενεργό, ενώ θα είναι πάντα εκεί, έτοιμο να συνεχίσεις την εργασία σου. Αν έχεις laptop, βάλτο σε sleep mode κλείνοντας την οθόνη.

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το hibernate mode που είναι διαθέσιμο σε κάποια PCs. Το hibernate σώζει την τρέχουσα κατάσταση του PC στον σκληρό δίσκο ή στον SSD και στη συνέχεια απενεργοποιείται. Όταν θα το ενεργοποιήσεις ξανά, θα βρίσκεται στην κατάσταση που το άφησες. Η πλήρης απενεργοποίηση, σε κάνει να χάνεις πολύτιμο χρόνο. Το PC πρέπει να φορτώσει όλο το λειτουργικό στη μνήμη από την αρχή. Εκτός και αν δεν θα το χρησιμοποιήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκεί ναι καλό είναι να απενεργοποιηθεί πλήρως.

FxSound: Γίνεται εντελώς δωρεάν στα Windows (10+11)! Ήχος όπως ακριβώς τον θέλεις!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό που το πρότεινε αυτό μάλλον δεν έχει ακούσει για SSDs που βλέπεις desktop σε 5 δευτερόλεπτα ε; οκ…

  2. Τεχνικός είμαι πρέπει να τερματίζεται πάντα η λειτουργία γιατί φθείρεται το hardware και επίσης
    όταν γίνεται μακροχρόνια πρακτική εκτός από την άσκοπη σπατάλη ενέργειας δημιουργούνται και προβλήματα στο λογισμικό πχ. τυχαίνει σε laptop να μην ξυπνάνε από προβλήματα στο hiberfil.sys αρχείο, τέλος όλα πια τα μηχανήματα είναι με ssd οπότε αυτές οι πρακτικές για παλιούς υπολογιστές που σερνόντουσαν κατά την εκκίνηση είναι ξεπερασμένες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.