Ένας άνδρας έκανε μήνυση στην Apple, για 6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η σύζυγός του βρήκε μηνύματα, που είχε στείλει σε εργαζόμενες στον ερωτικό κλάδο, στο iMac της οικογενείας. Ο ανώνυμος μεσήλικας επιχειρηματίας, από την Αγγλία, κινείται νομικά κατά της Apple, ισχυριζόμενος πως η «έλλειψη διαφάνειας» οδήγησε στο τέλος του γάμου του.

Βέβαια η ανάληψη της ευθύνης του είναι εκτός ατζέντας. Σε συνέντευξη που έδωσε στους Times, παραδέχθηκε πως στράφηκε στον αγοραίο έρωτα και επικοινωνούσε με τις κοπέλες μέσω της εφαρμογής του iMessage. Βέβαια, δεν σκέφτηκε πως τα μηνύματα πηγαίνουν και στον iMac που είχε.

Όμως, υπήρχαν και μηνύματα πολλών ετών, τα οποία νόμιζε πως είχε σβήσει από την συσκευή του. Δεν σκέφτηκε πως το iMessage συγχρονίζει τα μηνύματα στο iCloud, ώστε να πηγαίνουν σε όλες τις συσκευές. Και κάπως έτσι, τα ανακάλυψε η σύζυγός του, όταν πήγε να χρησιμοποιήσει το iMac της οικογενείας, που είχε τον λογαριασμό του συνδεδεμένο.

Η σύζυγός του υπέβαλε αίτηση διαζυγίου μέσα σε ένα μήνα. Στην συνέντευξη στους Times, είπε:

«Αν σας πουν ότι ένα μήνυμα έχει διαγραφεί, έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε ότι έχει διαγραφεί».

«Είναι όλα αρκετά επώδυνα και αρκετά ωμά ακόμα. Ήταν ένας πολύ βάναυσος τρόπος να το ανακαλύψει [η γυναίκα μου]».

«Οι σκέψεις μου είναι ότι αν είχα μπορέσει να της μιλήσω λογικά και δεν το είχε μάθει τόσο βάναυσα, μπορεί να ήμουν ακόμα παντρεμένος».

Ο άνδρας πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου όλα είναι επειδή η Apple μου είπε ότι τα μηνύματά μου διαγράφηκαν ενώ δεν διαγράφηκαν».

iMessage μηνύματα

«Αν το μήνυμα έλεγε: “Αυτά τα μηνύματα διαγράφηκαν σε αυτήν τη συσκευή”, αυτό θα ήταν μια ένδειξη ή “Αυτά τα μηνύματα διαγράφονται μόνο σε αυτήν τη συσκευή” θα ήταν ακόμα καλύτερο».

Ε λοιπόν, ο άνδρας τώρα ζητάει 6.3 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ισχυρίζεται πως έχασε στο διαζύγιο σε αποζημίωση και σε δικαστικά έξοδα.

Ο Simon Walton, ο οποίος εκπροσωπεί τον επιχειρηματία, είπε στην Telegraph: «Η Apple δεν ήταν σαφής με τους χρήστες σχετικά με το τι συμβαίνει με τα μηνύματα που στέλνουν και λαμβάνουν και, κυρίως, διαγράφουν».

«Σε πολλές περιπτώσεις, το iPhone ενημερώνει τον χρήστη ότι τα μηνύματα έχουν διαγραφεί, αλλά, όπως είδαμε, αυτό δεν είναι αλήθεια και είναι παραπλανητικό, επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές – κάτι που η Apple δεν λέει στους χρήστες της.» πρόσθεσε.

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, άσχετα από την συγκεκριμένη περίπτωση, τα μηνύματα θα έπρεπε να συγχρονίζονται τόσο όταν έρχονται, όσο και όταν διαγράφονται. Φανταστείτε να μένουν εταιρικά μηνύματα σε διαφορετικές συσκευές, στις οποίες έχουν πρόσβαση και τρίτοι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.