Κατά την διάρκεια της IFA 2019 του Βερολίνου, είχαμε την τύχη να συζητήσουμε για τον Αντώνη Μπαρούνα, που είναι αντιπρόεδρος της Lenovo σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συζήτηση είχε αναφορές στα Laptop της εταιρίας και τον ανταγωνισμό, όμως στην πλειοψηφία του κινήθηκε γύρω από την Motorola, που έχει εξαγοραστεί εδώ και καιρό από την Lenovo.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρούνα, η Motorola θέλει να βγάλει στην αγορά οικονομικότερα 5G smartphones, μέσα στο 2020. Όταν ερωτήθηκε για την τιμή τους, ανέφερε πως θα κυμαίνονται γύρω στα €400, ώστε να αποκτήσει η εταιρία στόλο, στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης των δικτύων 5ης γενιάς.

Αυτή τη στιγμή οι 5G συσκευές είναι πολύ περιορισμένες και ανήκουν στην high end κατηγορία, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να είναι αρκετά τσουχτερές. Ο κ. Μπαρούνας και η Motorola θεωρούν πως αποτελεί ανάγκη η μείωση των τιμών στις συσκευές 5G, ώστε να είναι πιο προσβάσιμες σε μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Τα δίκτυα 5G αναμένονται στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2020, ενώ η Ελλάδα ήδη κάνει πιλοτικές δοκιμές. Όμως η ιδιαιτερότητες στην Ελληνική αγορά, ενδέχεται να καθυστερήσουν την έλευση των δικτύων επόμενης γενιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.