Δεν χρειάζεσαι να προβείς στην εγκατάσταση κάποιου antivirus προγράμματος για το iPhone ή το iPad σου. Στη πράξη, οι εφαρμογές antivurus που βλέπεις να διαφημίζονται για το iPhone δεν είναι στη πραγματικότητα antivirus προγράμματα. Στη πραγματικότητα πρόκειται για security προγράμματα, όπως τα χαρακτηρίζει το howtogeek και τα οποία δεν μπορούν να σε προστατέψουν από malware.

Ένα antivirus app για τα Windows ή το macOS έχει πλήρη πρόσβαση στο λειτουργικό  σύστημα και χρησιμοποιεί ακριβώς αυτήν την πρόσβαση για να σαρώσει τις εφαρμογές και τα αρχεία σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι δεν εκτελείται κακόβουλο λογισμικό.

Οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε στο iPhone σας εκτελούνται σε ένα sandbox που περιορίζει τις δυνατότητές τους. Μια εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο σε δεδομένα στα οποία της δίνετε άδεια πρόσβασης  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι εφαρμογές ασφαλείας  που εγκαθιστάτε είναι υποχρεωμένες να εκτελούνται στο ίδιο sandbox με όλες τις άλλες εφαρμογές σας. Δεν μπορούν καν να δουν τη λίστα των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει από το App Store, ούτε καν να σαρώσουν οτιδήποτε στη συσκευή σας για κακόβουλο λογισμικό.

Φυσικά και τα iPhone έχουν ευπάθειες ασφαλείας, ωστόσο αυτές μπορεί να κλείσουν μόνο με ενημερώσεις που διαθέτει η Apple και όχι με ένα antivirus πρόγραμμα. Το techmaniacs.gr σου προτείνει να διασφαλίσεις ότι το iPhone σου είναι ενημερωμένο απλά και να αποφεύγεις την εγκατάσταση τέτοιων apps. Το iPhone ήδη έχει χαρακτηριστικά ασφαλείας που σε προστατεύουν, όπως εγκατάσταση εφαρμογών μόνο από το Apple Store, ενώ και ο Safari διαθέτει και ένα anti-fishing φίλτρο που σε προστατεύει από επιβλαβείς ιστοσελίδες. Και είναι μόνο μερικά από το πλήθος των security features.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.