Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τέρνερ, κάλεσε τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υποτιθέμενη ανάπτυξη ρωσικών διαστημικών όπλων, αναφέροντας ότι πρόκειται για “σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια”. Το αίτημα αυτό ακολουθεί τις αναφορές για πιθανές προσπάθειες της Ρωσίας να αναπτύξει αντιδορυφορικό ή άλλο διαστημικό στρατιωτικό εξοπλισμό, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Σε σχετικό βίντεο, ο Ρικ Νιούμαν του Yahoo Finance επισημαίνει τις υπάρχουσες διαστημικές τεχνολογίες με στρατιωτικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των δορυφόρων επικοινωνίας και GPS. Συζητά την ευπάθεια των εμπορικών δορυφορικών συστημάτων, όπως το Starlink της SpaceX, σε σενάρια συγκρούσεων όπως ο πόλεμος Ουκρανίας-Κοσόβου. Ο Νιούμαν εικάζει πιθανές απειλές, όπως η ανάπτυξη διαστημικών όπλων ή η έκρηξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα, που θα μπορούσαν να διαταράξουν κρίσιμες υποδομές όπως το GPS.

*Αξίζει πραγματικά να κάνετε κλικ στην “ΠΗΓΗ” και να δείτε όλο το βίντεο. Υπάρχει και κείμενο με όλα όσα αναφέρει ο Νιούμαν, αναλυτικά.

Παρά τη σοβαρή προειδοποίηση του προέδρου Τέρνερ, η απάντηση του Λευκού Οίκου υποδηλώνει μια πιο προσεκτική στάση. Η αυξανόμενη εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών στο διάστημα προσθέτει πολυπλοκότητα, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κλιμάκωση των συγκρούσεων πέρα από τους παραδοσιακούς στρατιωτικούς τομείς.

Εν μέσω των αυξανόμενων συζητήσεων για τον διαστημικό πόλεμο, οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να υφίστανται όσον αφορά τις δυνατότητες και τις προθέσεις της Ρωσίας. Η κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη επαγρύπνησης και διεθνούς συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διαστημικών περιουσιακών στοιχείων και τη διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας εν μέσω εξελισσόμενης γεωπολιτικής δυναμικής και τεχνολογικής προόδου.

Σύμπαν 25: Το πείραμα «ουτοπίας» που κατέληξε σε εφιάλτη, έχει να μας πει πολλά και για το είδος μας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλημέρα Τέρνερ!!! Ξύπνησες ρε UFO?? Σήμερα οι Ρώσοι ανέπτυξαν αντιδορυφορικα συστήματα?? Και γιατί τρόμαξες? Μήπως είδες στον ύπνο σου εφιάλτες ότι η γυναίκα σου σε έκανε τσακωτο με το γκομενάκι στο εξοχικό?? Μα τι βλάκας με περικεφαλαία είσαι!! Καλά μόνο εσείς οι Αμερικλανοι μπορείτε να στέλνετε πυραύλους, δορυφόρους, κ.α. στο διάστημα??? Μήπως είστε εγωιστές και μονοφαηδες??? Η μήπως είστε όχι απλά μα..μάκες αλλά χοντρομα..μάκες??? Μάλλον το τελευταίο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.