Skip to content

Νέα πατέντα από την Samsung για αναδιπλούμενα τηλέφωνα μας δείχνει την πρώτη συσκευή!

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Νέα πατέντα από την Samsung για αναδιπλούμενα τηλέφωνα μας δείχνει την πρώτη συσκευή!

Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung κάνει για άλλη μια φορά την εμφάνισή του μέσα από μια πατέντα που κατέθεσε η εταιρία. Μέσα από την καταχώρηση βλέπουμε τον σχεδιασμό της συσκευής, με την εύκαμπτη οθόνη, ενώ παρατηρούμε αποσπώμενη κάμερα.

Αυτή η πατέντα είναι άλλο ένα μέρος του παζλ που προσπαθούμε να συνθέσουμε τα τελευταία τρία χρόνια που ακούμε για τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Όλα ξεκίνησαν με το concept βίντεο της εταιρίας που είδαμε για πρώτη φορά το 2014.

Αυτή την τριετία από την πρώτη αναφορά σε αναδιπλούμενες συσκευές δεν είχαμε νεότερα από την εταιρία, όμως τους τελευταίους μήνες έχουμε ένα μπαράζ από πατέντες που καταθέτει η Samsung, οι οποίες πλαισιώνουν την εν λόγω τεχνολογία. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε τις πρώτες συσκευές να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2017, φέρνοντας την επανάσταση στα smartphones.

Από τα σχέδια βλέπουμε πως η συσκευή αποτελείται από 2 μέρη, που ενώνονται σαν σάντουιτς. Το ένα κομμάτι φαίνεται πως αποτελείται εξολοκλήρου από οθόνη, ενώ το άλλο έχει οθόνη και τα εσωτερικά μέρη της συσκευής. Στο δεύτερο κομμάτι βλέπουμε και το home button της συσκευής.

Όταν τα δύο μέρη δεν είναι διπλωμένα, η πρόσοψη είναι όλο οθόνη, από άκρη σε άκρη. Το home button βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, μαζί με την κάμερα στο πάνω αριστερό μέρος της συσκευής. Ακριβώς από κάτω βλέπουμε θύρα για εξωτερική, αποσπώμενη κάμερα. Όταν η συσκευή είναι διπλωμένη, η μία της πλευρά είναι οθόνη.

Δεν γνωρίζουμε πως θα φέρει η εταιρία χρήσεις στην εν λόγω τεχνολογία, άλλωστε είναι κάτι που δεν εμφανίζεται στις πατέντες, για προφανείς λόγους. Όμως αυτή τη φορά τα πάντα συνοδεύονται από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, ενός πρωτότυπου της συσκευής. Η φωτογραφία μας δίνει μια γεύση από αυτά που θα πρέπει να περιμένουμε από την συσκευή.

Αν το όλο εγχείρημα προχωρήσει, περιμένουμε και να δούμε και την χρήση της εύκαμπτης οθόνης, που έχει ήδη πατεντάρει η εταιρία. Αυτό θα προσέφερε καλύτερη υλοποίηση στο δίπλωμα της οθόνης, χωρίς ιδιαίτερους μηχανισμούς και χρήση δύναμης από τον χρήστη.

Πηγή: galaxyclub

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: Samsung
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.