Η ομάδα χάκερ Anonymous κήρυξε “κυβερνοπόλεμο” κατά της κυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Οι άγνωστοι ειδικοί υπολογιστών εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στον λογαριασμό τους στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης. Λίγο πριν τις 22:00 σχολίασαν: “Η κολεκτίβα των Anonymous βρίσκεται επίσημα σε κυβερνοπόλεμο κατά της ρωσικής κυβέρνησης».

Περίπου 30 λεπτά αργότερα, ανακοίνωσαν ότι έριξαν τον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού RT που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, το οποίο εκπέμπει στη Βρετανία και έχει επικριθεί έντονα για την κάλυψή των γεγονότων.

Η MailOnline προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπο σήμερα το πρωί, και διαπίστωσε ότι δεν ήταν ακόμη δυνατό να τον ανοίξει και εμφάνιζε μόνο ένα μήνυμα σφάλματος που έλεγε “δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο”.

Η κήρυξη του κυβερνοπολέμου των Anonymous προς τον Πούτιν κάνει ξεκάθαρο το ότι η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει στόχος συστηματικών αποπειρών hacking τις επόμενες ημέρες – και λογικά επιτυχών επιθέσεων.

Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία την Πέμπτη, η κυβέρνηση και οι τράπεζες της χώρας έγιναν στόχος μιας μαζικής κυβερνοεπίθεσης που πιστεύεται ότι διεξήχθη από τη Ρωσία.

Οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανταποκρίθηκαν θετικά στην κήρυξη του κυβερνοπολέμου των Anonymous κατά του Πούτιν και στη δήλωση της κολεκτίβας για την κατάρριψη του site του RT: “Η κολεκτίβα τον #Anonymous κατέρριψε τον ιστότοπο του ρωσικού σταθμού προπαγάνδας RT News.”

Στο παρελθόν οι Anonymous είχαν βάλει στο στόχαστρο ομάδες συμπεριλαμβανομένης της Κου-Κλουξ-Κλαν και των ισλαμιστών εξτρεμιστών. Τα μέλη τους είναι γνωστά ως ‘Anons’ και διακρίνονται για τις μάσκες Guy Fawkes.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα δράσης είναι ότι τον Ιούλιο του περασμένου έτους, η κολεκτίβα προειδοποίησε τον ιδρυτή της Tesla, Elon Mask, ότι σχεδίαζαν να τον στοχοποιήσουν αφού είπαν ότι κατέχει υπερβολική εξουσία στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλα στημένα… Μας μιλούν καιρό για ενεργειακή κρίση για επισιτιστική κρίση για νέους ιούς για πανδημίες και για την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκαν αυτά τα ….μπιπππ … Όλα για το “καλό” μας πάντα!!! Χαχαχαχα… Και οι ανονυμους δικοί τους είναι… Όλοι στο κόλπο κόσμε ξύπνα!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.