Οι Anonymous έχουν αναλάβει την ευθύνη για εκατοντάδες επιθέσεις στο διαδίκτυο, εναντίον κυβερνητικών και άλλων στόχων. Αξιωματούχος του FBI αναφέρει πως ο βασικός κορμός της κολεκτίβας έχει συληφθεί.

anonymous-tim

Αρχίζοντας το 2010 οι Anonymous, τράβηξαν την προσοχή παγκοσμίως, με επιθέσεις σε Αμερικάνικες εταιρίες και κρατικούς οργανισμούς, αντλώντας δεδομένα, κάνοντας Deface σε σελίδες και επιθέσεις DDoS σε sites, βγάζοντας τα εκτός λειτουργίας.

Οι συλλήψεις του περασμένου έτους στα 5 μέλη της ομάδας Lulz Security (aka LulzSec), άλλαξε αρκετά πράγματα στους Anonymous, που επηρεασμένοι από το συμβάν, δημιουργώντας ένα κλίμα δυσπιστίας στην κολεκτίβα. Αυτά τουλάχιστον σύμφωνα με τον Austin Berglas, ειδικό πράκτορα του FBI για το διαδίκτυο στην Νέα Υόρκη.

Όλοι οι συλληφθέντες ήταν σημαντικοί παράγοντες στους Anonymousκαι πολύς κόσμος τους παρακολουθούσε εξαιτίας όσων έκαναν” δήλωσε ο Berglas σε συνέντευξή του στην HuffligtonPost.

Οι συλλήψεις του 2012 έγιναν εξαιτίας του προδότη Sabu (Hector Monsegur) που αφότου πιάστηκε από το FBI, συνεργάστηκε μαζί τους, “καρφώνοντας” αρκετό κόσμο.  Αυτό προκάλεσε φόβο στα μέλη τις κολεκτίβας αφού το να σε προδίδει δικός σου δεν είναι και μικρό πράγμα.

“Το κίνημα είναι ακόμα εκεί και ποστάρει στο Twitter ακόμα, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει δράση κυρίως λόγω της σύλληψης των αρχηγών τους” δήλωσε ο Berglas.

Επειδή ο πράκτορας του FBI δεν είναι καλά ενημερωμένος, από ότι φαίνεται, η Gabriella Coleman, καθηγήτρια στο McGill University, που μελετά τους Anonymous σαν φαινόμενο, δήλωσε:

“Οι συλλήψεις προφανώς δημιούργησαν πλήγμα στον κεντρικό κόμβο της δραστηριότητας των Anonymous. Αλλά οι Anonymous είναι ακόμα πολύ ζωντανοί. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να επανεμφανιστούν πάλι και να αντεπιτεθούν.”

Μερικοί από τους βασικούς χάκερ που συνελήφθησαν και φαίνεται πώς είναι εγκέφαλοι των Anonymous είναι οι:

Jeremy Hammond
Γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», ομολόγησε την ενοχή του στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και κατάχρησης από την πλευρά του στο σπάσιμο του δικτύου της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε χακαρίσματα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec: «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Εκανα ότι πίστευα σωστό».

1_304

 

Mercedes Renee Haefer
επίσης γνωστή ως «Νο», είναι μέρος της «Paypal 14», μιας ομάδας χάκερ που συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση εναντίον τουPayPal. Η Χαφερ και τα άλλα μέλη της Paypal 14 έχουν παραμείνει σε νομικό κενό για δύο χρόνια τώρα. Τον Μάιο άρχισαν διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση που θα μπορούσε να τους βγάλει από τη φυλακή.

 2_271

Christopher Doyan
Γνωστός στους κύκλους των Anonymοus ως «Commander X» συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Sony, της PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στην Καλιφόρνια. Συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές και απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών, ωστόσο φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.

3_225

Barrett Brown

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος Μπάρετ Μπράουν δεν προσπάθησε ποτέ να παραμείνει ανώνυμος. Ο αυτοαποκαλούμενος «εκπρόσωπος» των χάκερ ακτιβιστών συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορείται για διαδικτυακή απειλή, αντίποινα εναντίον ενός ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για τη δημοσίευση προσωπικών στοιχείων ενός υπαλλήλου της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

brown_1

 

Dmitriy Guzner
γνωστός με το ψευδώνυμο «Aendy» συνελήφθη από το FBI όταν προσπαθησε να επιτεθεί ηλεκτρονικά στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και ήταν ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη και είχε άμεση σχέση με τους Anonymous.

4_201

Hector Xavier Monsegur
Γνωστός ως «Sabu», είναι το πιο μισητό μέλος της Anonymous. Αφού συνελήφθη από το FBI, πρόδωσε τους συναδέλφους του απο την υποομάδα των Anonymus, LulzSec, βοηθώντας το FBI να συγκεντρώσει στοιχεία για να τους συλλάβει. Ο Μονσεγκούρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης μέχρι και 124 χρόνια, αν και η καταδίκη του έχει καθυστερήσει, ενώ ο ίδιος συνεχίζει τη συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

5_176

 

Αφού είπαμε την είδηση, ας πω και εγώ τι πιστεύω!

Μα καλά δεν έχουν μάθει εκεί στο FBI πως οι Anonymous δεν έχουν ηγεσία; Πως δεν υπάρχουν αρχηγοί και πως δεν παίρνει κανείς αποφάσεις μεμονωμένα; Όπως όλα δείχνουν… It’s Payback Time…!

Δεν υπάρχουν αρχηγοί στους Anonymous, δεν υπάρχει ηγεσία. Το ότι πιάστηκαν 5 άτομα με γνώσεις δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν χιλιάδες από πίσω και ίσως καλύτεροι από τον Commander X και την παρέα του. Γιατί ως γνωστών, ο καλύτερος χάκερ δεν έχει πιαστεί ακόμα. Ας αφήσει η Αμερικάνικη κυβέρνηση την καταστροφολογία της για τον εκφοβισμό της κολεκτίβας γιατί δεν έχουν να κάνουν με τον συνηθισμένο κόσμο. Δεν είναι μπροστά από μια τηλεόραση για να τρώνε ότι τους πετάνε τα κανάλια. Είναι άτομα με δίψα για γνώση και ενημέρωση, πραγματική ενημέρωση.

We are Anonymous.

We are Legion.

We do not forgive.

We do not forget.

Expect us.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.