Με ένα smartphone ή tablet και μέσα σε μόλις 3 λεπτά θα μπορούν οι πολίτες να δουν εάν έχουν προσβληθεί από Covid 19. Τη δυνατότητα αυτή, δίνουν οι επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν βιοαισθητήρα που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη πλατφόρμα και προσφέρει ακαριαία ανίχνευση της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του κορονoϊού SARS-CoV-2, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το in.gr.

Covid 19

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανίχνευση θα μπορεί να γίνει ακόμη και την πρώτη ημέρα της μόλυνσης, αλλά και ακόμη και αν δεν έχει εμφανιστεί κανένα απολύτως σύμπτωμα. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός και βασίζεται σε ένα κιτ, το οποίο θα περιέχει μια μπατονέτα για να μπορεί να γίνει η λήψη του δείγματος, ένα διάλυμα και ένα αναλώσιμο τροποποιημένο ηλεκτρόδιο, σαν αυτό που χρησιμοποιείται στη μέτρηση του σακχάρου, το οποίο θα συνδέεται με μια μικρή ειδική συσκευή με το κινητό ή το τάμπλετ και θα είναι πιο απλό ακόμη και από το self test. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News 

Προσθέστε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.