Η Google φαίνεται να δοκιμάζει μια νέα λειτουργία εύχρηστης αναζήτησης στην εφαρμογή Photos. Η λειτουργία αυτή έχει αντικαταστήσει το κουμπί Google Lens, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των επιλογών της κοινής χρήσης, της επεξεργασίας, και της διαγραφής.

Πατώντας το Google Lens, ο χρήστης μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, από τη μετάφραση λέξεων μέχρι την εύρεση παρόμοιων εικόνων στο web. Ωστόσο, αυτό δεν βοηθά ακριβώς στην αναζήτηση φωτογραφιών ή ατόμων στα αποθηκευμένα αρχεία του χρήστη.

Όμως, η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία αναζήτησης που θα κάνει την εύρεση ατόμων στο Photos λίγο πιο εύκολη. Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τη λειτουργία σε εικόνα με κάποιο άτομο, η εφαρμογή ανιχνεύει το πρόσωπο του και κάνει αντίστροφη αναζήτηση για να εντοπίσει άλλες φωτογραφίες με αυτό το άτομο.

Αν και το κουμπί Google Lens έχει αντικατασταθεί με το νέο κουμπί αναζήτησης, δεν φαίνεται ότι αντικαθιστά το Google Lens. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο σαν μία απλή βελτίωση του υπάρχοντος χαρακτηριστικού.

Αν ο χρήστης πατήσει σε κάποιο πρόσωπο, το Google Photos θα του δείξει άλλες φωτογραφίες με αυτό το άτομο. Ωστόσο, εάν πατήσει σε διαφορετικό τμήμα της φωτογραφίας, η εφαρμογή εκτελεί το Google Lens και παρέχει τις δυνατότητες που δίνει αυτό το app.

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη σε ορισμένο αριθμό χρηστών. Οπότε, πρόκειται για κάποια περιορισμένη δοκιμή. Δεν γνωρίζουμε πότε και αν το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο ευρέως σε όλους τους χρήστες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.