Μια νέα τεχνική διάγνωσης που αξιοποιεί ένα smartphone θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εντοπίζουν τη καρδιακή ανεπάρκεια πιο γρήγορα από ότι οι συνήθειες μέθοδοι. Πιο συγκεκριμένα, η νέα τεχνική χρησιμοποιεί αισθητήρες κίνησης των σύγχρονων smartphones για την ανίχνευση δονήσεων στο στήθος.

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση και όχι μια ασθένεια από μόνη της. Προκαλείται ή επιδεινώνεται από οποιονδήποτε αριθμό οξέων διαγνώσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, οι διαταραχές των καρδιακών βαλβίδων, η υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα. Η καρδιακή ανεπάρκεια σηματοδοτεί την αδυναμία της καρδιάς να αντλήσει επαρκή ποσότητα αίματος. Ακόμη και αν η καρδιά είναι ημιλειτουργική, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επιτύχει το επίπεδο απόδοσης που απαιτεί το υπόλοιπο σώμα, οδηγώντας με τον καιρό σε βλάβη των νεφρών, βλάβη του ήπατος, θρόμβους αίματος ή θάνατο.

Ο τρόπος

Το μόνο που θα έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ξαπλώσει ανάσκελα και στη συνέχεια να τοποθετήσει το smartphone του με την όψη προς τα πάνω στο στήθος του. Η συσκευή θα μπορεί να απεικονίσει σε γράφημα τις δονήσεις της καρδιάς που θα μεταδίδονται μέσω του θωρακικού τοιχώματος με τη διαδικασία να διαρκεί συνολικά 1 λεπτό.

Revolut: Η απόλυτη λύση για τα χρήματά σου! Δεν θα το βρεις σε Ελληνική τράπεζα αυτό το προϊόν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.