Οι πελάτες της Mastercard θα μπορούν σύντομα να πραγματοποιούν πληρωμές μόνο με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή το πρόσωπό τους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία πιστωτικών καρτών.

Ένα νέο βιομετρικό σύστημα πληρωμών, το οποίο τίθεται σε λειτουργία πιλοτικά στη Βραζιλία, θα επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν κουνώντας το χέρι τους πάνω από έναν αναγνώστη ή χαμογελώντας σε μια κάμερα στο ταμείο, χωρίς να χρειάζονται κάρτα ή κινητό τηλέφωνο.

Η Mastercard ελπίζει να κυκλοφορήσει τελικά το πρόγραμμα παγκοσμίως, σε καταστήματα όλων των μεγεθών. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας περιλαμβάνουν ταχύτερους χρόνους συναλλαγών, καλύτερη ασφάλεια και μια πιο υγιεινή διαδικασία.

Το πρόγραμμα της εταιρείας πιστωτικών καρτών ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις από ανταγωνιστές όπως η Visa και η Amazon που αναπτύσσουν τα δικά τους βιομετρικά συστήματα.

Οι πελάτες της βραζιλιάνικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ St Marche θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το νέο σύστημα, καθώς η Mastercard συνεργάζεται με το κατάστημα λιανικής και την τοπική πλατφόρμα πληρωμών, Payface.

Περισσότερα πιλοτικά προγράμματα σχεδιάζονται για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και τις περιοχές της Ασίας, με τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη να βρίσκονται μεταξύ των βραχυπρόθεσμων σχεδίων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.