Την χρονιά που μας πέρασε, η Google ανακοίνωσε το Android Wear, μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για smartwatches. To Android Wear μέχρι στιγμής είναι συμβατό με συσκευές που τρέχουν Android 4.3+ και όπως μάλλον θα θυμάστε, η Google δεν ανέφερε την πιθανότατα να φέρει την υποστήριξη και σε ανταγωνιστικά λειτουργικά.

Google-Android-Wear-iOS-soon-01

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το The Verge, η Google είναι ήδη “κοντά στο να τελειώσει και τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες” που θα αφήσουν τους Android Wear χρήστες να συνδέσουν τα smartwatches τους με συσκευές iOS. Φυσικά, αυτό θα επιτρέψει σε όλα τα Android Wear wearables να ανταγωνιστούν άμεσα με το Apple Watch, το οποίο θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά λέει πως τα Android Wear smartwatches θα είναι ικανά να δουλέψουν με iOS συσκευές, με μια εφαρμογή διασύνδεσης, που μέχρι στιγμής προσφέρει μόνο βασικές λειτουργίες. Η Apple όμως έχει ένα guideline, που λέει πως εφαρμογές που αναφέρουν το όνομα ανταγωνιστικών πλατφόρμων θα απορρίπτονται από το AppStore και φυσικά μια εφαρμογή για το Android Wear, χωρίς την λέξη Android σε αυτήν, ακούγεται κάπως περίεργα.

Έτσι το μέλλον για την προσπάθεια της Google να φέρει υποστήριξη και στο iOS, μέχρι στιγμής είναι ασαφείς. Η Google έχει καταφέρει να προβάλει τις ειδοποιήσεις του iOS και αυτό αποδεικνύεται και από την παραπάνω εικόνα, ωστόσο θα πρέπει τώρα να βρει τρόπο να δημοσιεύσει την εφαρμογή της στο AppStore.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.