Η Google παρουσίασε στο Google I/O πιο αναλυτικά το Android Wear, την έκδοση του Android για έξυπνα ρολόγια. Μέχρι στιγμής το έχουμε δει στα Motorola 360, LG G Watch και Samsung Gear Live, το οποίο ανακοινώθηκε εχθές στην παρουσίαση του λειτουργικού.

Android Wear (1)

Τα G Watchκαι Gear Live είναι διαθέσιμα από σήμερα στο Google Play, ενώ το Moto 360 θα έρθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Google αναγνωρίζει την ανάγκη για στυλ στο ρολόι μας, για αυτό το λειτουργικό θα είναι διαθέσιμο για τετράγωνες, αλλά και στρογγυλές οθόνης, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές για την εμφάνιση! Οι οθόνες θα είναι σε εξοικονόμηση ενέργειας την περισσότερη ώρα, και μόνο όταν σηκώνουμε το χέρι μας θα είναι σε πλήρη, έγχρωμη, λειτουργία!

Android Wear (2)

Πέρα από την παραμετροποίηση στην οθόνη, η πραγματική δύναμη του Android Wear είναι οι ειδοποιήσεις. Εμφανίζει στην οθόνη του, ειδοποιήσεις από το Smartphone μας και εμείς επιλέγουμε ποιες θα ανοίξουμε. Εάν δεν μας ενδιαφέρει μια ειδοποίηση, όταν την κάνουμε Swype για να διαγραφεί από το ρολόι, φεύγει και από το κινητό μας.

Το πλήρες Android Wear SDK πλέον κυκλοφορεί και οι developers μπορούν να ξεκινήσουν να φτιάχνουν τις εφαρμογές τους για έξυπνα ρολόγια. Όταν θα κάνετε εγκατάσταση μια εφαρμογή για το ρολόι στο κινητό σας, θα στέλνει το μέρος της εφαρμογής που απαιτείται στο ρολόι, για να μην χρειαστεί να κάνετε δύο εγκαταστάσεις.

Android Wear (3)

Φυσικά στο ρολόι θα παίζει πολύ Google Now, αφού θα δίνουμε εντολές με το γνωστό πλέον «Ok Google». Το ρολόι θα μαθαίνει από εμάς, για παράδειγμα θα θυμάται πότε θα έχουμε όρεξη για πίτσα, και θα βγάζει αυτόματα την εφαρμογή για να παραγγείλουμε, μέσα από μια ταχύτατη διαδικασία.

Περιμένουμε να δούμε τις πρώτες συσκευές λοιπόν, για να μάθουμε περισσότερα για το νέο λειτουργικό και το τι μπορεί να κάνει!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.