Η επισκευή ενός smartphone μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, για διάφορους λόγους, ειδικά αν το κάνεις μόνος σου, στο σπίτι. Όμως, ποιο είναι το πιο εύκολα επισκευάσιμο έξυπνο τηλέφωνο αυτή τη στιγμή; Το ElectronicsHub ανέλυσε 228 οδηγούς επισκευής του iFixit και ανακάλυψε ότι και τα αποτελέσματα έκριβαν κάποιες εκπλήξεις.

Το Google Pixel 7 ήταν το πιο δύσκολα επισκευάσιμο smartphone και ο μέσος χρόνος επισκευών σε αυτήν τη συσκευή είναι τα 60.3 λεπτά. Από την άλλη, το πιο εύκολα επισκευάσιμο smartphone είναι το Moto G7 της Motorola με μέσω χρόνο τα 25 λεπτά, μέχρι να το ανοίξεις το κλείνεις, περίπου.

Η κορυφαία δεκάδα ανήκει λίγο πολύ στην Apple, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία έχει στη λίστα 4 συσκευές. Το πιο δύσκολα επισκευάσιμο iPhone είναι το 12 που απαιτεί 72.2 λεπτά μέσο χρόνο, ενώ στον αντίποδα βρίσκουμε το 14 με 47.7 λεπτά μέσο χρόνο επισκευής, στη μέση έχουμε το 13 και το 11 Pro Max με 67.8 και 63.2 λεπτά μέσο χρόνο.

Οπότε, τι είναι αυτό που κάνει εύκολη ή δύσκολη την επισκευή ενός smartphone; Ο βασικότερος παράγοντας είναι οι επιλογές που κάνει ο κατασκευαστής κατά τον σχεδιασμό του. Για παράδειγμα, τα πιο εύκολα επισκευάσιμα smartphone είναι αυτά με modular σχεδιασμό και εύκολα προσβάσιμη μπαταρία που δεν καλύπτει ή συνδέεται με πολλά ή και σημαντικά εξαρτήματα.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν συμβατικές βίδες, λιγότερη κόλλα, πιο κλασικούς συνδέσμους, και τα λοιπά, σχεδιάζουν smartphone που θα μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο “το πιο επισκευάσιμο smartphone” και έχουν μία θέση στην καρδιά κάθε ενθουσιώδη DIY master, ή και μη. Από εκεί και πέρα, είναι θετικό ένα smartphone να μπορεί να επισκευαστεί εύκολα, διότι αυτό το καθιστά περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον και συμφέρον για την τσέπη του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.