Οι ενημερώσεις του Android αποτελούσαν ένα αγκάθι πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά. Πολλοί κατασκευαστές έχουν μεταβεί πλέον στα 4 χρόνια ενημερώσεων και 5 ασφαλείας, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την κυκλοφορία έχει μειωθεί.

Στο Reddit ένα μέλος δημιούργησε έναν συνοπτικό πίνακα που παρουσιάζει τα χρόνια υποστήριξης που ακολουθεί κάθε κατασκευαστής smartphone συσκευής. Όπως βλέπουμε η Samsung, η OnePlus και η Oppo βρίσκονται στη κορυφή με τέσσερα χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι γνωρίζουμε ήδη, ότι η Samsung θα διαθέσει το One UI 5.1 για τα Galaxy S20, S21 και Galaxy S22, όπως και για τα Galaxy Z Flip, Z Flip 5G, Z Flip 3, Z Flip 4, Galaxy Z Fold 2, Z Fold 3 και Galaxy Z Fold 4 από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Δες πόσο εύκολο είναι το malware στην αναζήτηση Google

android updates

Android update policy by manufacturer for their flagships from Android

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως να σημειωθεί οτι τα παραπάνω ισχύουν ΜΟΝΟ για… “προσιτές” συσκευές άνω των 200-250 ευρώ (ανάλογα την εταιρεία); Γιατί εγώ, για παράδειγμα, που έχω 2 συσκευές -Realme C21Y και Motorola G22- οι οποίες ομολογουμένως είναι “πολύ προσιτές”, η δε πρώτη έχει ήδη φάει “σούτ” απο οποιαδήποτε περαιτέρω αναβάθμιση (πχ σε Realme UI 3.0 – Android 12 κλπ) και η μεν 2η παίζεται για το αν θα πάρει έστω το Android 13 ως έσχατη αναβάθμιση (τις δε ενημερώσεις ασφαλείας και οι 2 συσκευές τις παίρνουν με το σταγονόμετρο)….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.