Skip to content

Το Android ξεπέρασε για πρώτη φορά το iOS στα έσοδα από διαφημίσεις

Δημήτρης Σερβέτης
Δημήτρης Σερβέτης
Κοινοποίηση:
Το Android ξεπέρασε για πρώτη φορά το iOS στα έσοδα από διαφημίσεις

Το Android φαίνεται πως ξεπέρασε για πρώτη φορά το iOS, από την άποψη των εσόδων που προέρχονται από διαφημίσεις για κινητά, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά της εταιρείας αναλυτών Opera Mediaworks.

android-ad-revenue-traffic

Σύμφωνα με την αναφορά, το mobile λειτουργικό της Google, ήταν υπεύθυνο για το 45,77% των εσόδων από τις διαφημίσεις σε κινητά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, οριακά υψηλότερο από το 45,44% που έφερε το iOS της Apple. Άλλα λειτουργικά, όπως BlackBerry, Symbian και Windows ολοκλήρωσαν την πεντάδα, με μερίδια  εσόδων 1,96, 1,27 και 0,09%, αντίστοιχα.

Όσον αφορά το traffic των mobile διαφημίσεων, το 65,17% όλων των διαφημίσεων που εμφανίστηκαν σε κινητά ήρθε από το Android, ενώ το iOS αντιπροσώπευε μόνο το 22,34%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Android ξεπέρασε το iOS από την άποψη του traffic για πρώτη φορά πέρυσι.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Δημήτρης Σερβέτης

Δημήτρης Σερβέτης

Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 20 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

Tags: android
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.