Καθώς μπήκε ο νέος μήνας, η Google όπως κάθε φορά ανανέωσε τους αριθμούς διανομής του λειτουργικού της. Έτσι, μαθαίνουμε πως μέσα στον Μάιο, το Android Marshmallow έφτασε στο 10,1%, λόγο του μεγάλου αριθμού νέων συσκευών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, αλλά και τις αναβαθμίσεις που έδωσαν οι κατασκευαστές στις παλιότερες συσκευές τους.

android-stats-may2016

Σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, όλοι οι αριθμοί έχουν μειωθεί, εκτός από του Android Lollipop και του Android Froyo, ναι υπάρχουν ακόμα συσκευές με Android Froyo, με το ποσοστό τους να είναι μόλις 0,1%. Να αναφέρουμε πως οποιαδήποτε έκδοση είναι κάτω από 0,1%, δεν εμφανίζεται στο διάγραμμα. Όσον αφορά τώρα το Lollipop, αυτό βρίσκεται συνολικά στο 35,4% των συσκευών.

Το Android KitKat έρχεται ακριβώς πίσω από το Lollipop με 31,6%, ενώ το Jellybean διαθέτει ποσοστό 18,9%. Τέλος, το Ice Cream Sandwich είναι στο 1,9% και το Gingerbread στο 2% των ενεργών Android συσκευών.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSamsung Galaxy Note 7: Θα έρθει με ενσωματωμένο σαρωτή ίριδας (;)
Επόμενο άρθροMoto Z: Teaser εικόνα δείχνει πως θα έρθει με 10x οπτικό zoom
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 18 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ