Καθώς μπήκε ο νέος μήνας, η Google όπως κάθε φορά ανανέωσε τους αριθμούς διανομής του λειτουργικού της. Έτσι, μαθαίνουμε πως μέσα στον Μάιο, το Android Marshmallow έφτασε στο 10,1%, λόγο του μεγάλου αριθμού νέων συσκευών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, αλλά και τις αναβαθμίσεις που έδωσαν οι κατασκευαστές στις παλιότερες συσκευές τους.

android-stats-may2016

Σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, όλοι οι αριθμοί έχουν μειωθεί, εκτός από του Android Lollipop και του Android Froyo, ναι υπάρχουν ακόμα συσκευές με Android Froyo, με το ποσοστό τους να είναι μόλις 0,1%. Να αναφέρουμε πως οποιαδήποτε έκδοση είναι κάτω από 0,1%, δεν εμφανίζεται στο διάγραμμα. Όσον αφορά τώρα το Lollipop, αυτό βρίσκεται συνολικά στο 35,4% των συσκευών.

Το Android KitKat έρχεται ακριβώς πίσω από το Lollipop με 31,6%, ενώ το Jellybean διαθέτει ποσοστό 18,9%. Τέλος, το Ice Cream Sandwich είναι στο 1,9% και το Gingerbread στο 2% των ενεργών Android συσκευών.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.