Τον περασμένο μήνα το Marshmallow έτρεχε στο 10,1% των Android συσκευών για πρώτη φορά. Και τώρα, καθώς ξεκίνησε ο Ιούλιος, η Google ανανέωσε την σελίδα με τις αλλαγές που έγιναν στα ποσοστά των εκδόσεων του Android μέσα στον Ιούνιου. Όπως θα περιμένατε, οι Marshmallow συσκευές αυξήθηκαν και πλέον κατέχουν το 13,3% της πίτας, δηλαδή 3,2% αύξηση σε ένα μήνα.

android-stats-june2016

Η αλήθεια είναι πως το Android Marshmallow δεν βρίσκεται κοντά στο Lollipop ή ακόμα και το KitKat από άποψη διανομής. Οι δύο Lollipop κυκλοφορίες εξακολουθούν να έχουν μαζί το 35,1% της αγοράς, ενώ το KitKat είναι στο 30,1%. Και οι δύο είναι ελαφρώς πιο κάτω σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά όχι αρκετά για να έχουμε μεγάλη διαφορά. Με αυτόν τον ρυθμό, το Android Marshmallow ίσως να μην είναι η πιο διαδεδομένη έκδοση του Android για τουλάχιστον άλλο ένα εξάμηνο.

Παράλληλα υπάρχουν ακόμα χρήστες που χρησιμοποιούν ενεργά πιο παλιές κυκλοφορίες Android όπως το Jelly Bean, το Ice Cream Sandwich, το Gingerbread, ή ακόμα και το Froyo. Η εμπειρία χρήσης για οποιαδήποτε από αυτές τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος δεν ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις της εποχής, αλλά οι άνθρωποι φαίνεται να μην αλλάζουν εύκολα συσκευές.

Το Froyo ειλικρινά δεν λέει να “πεθάνει”, αν και ευτυχώς έχει σχεδόν εξαφανιστεί με 0,1% ποσοστό, από την άλλη μεριά το Gingerbread εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 1,9% της αγοράς του Android, και το Ice Cream  Sandwich το 1,7%.  Τέλος, το Jelly Bean συνολικά είναι στο 17,8% και θα χρειαστούν μάλλον αρκετοί μήνες για να το δούμε να μειώνεται.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.