Οι προσαρμοσμένες ROM σήμερα δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο ήταν παλιά – ή όπως πριν από πέντε χρόνια, τουλάχιστον, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια στο τηλέφωνό σας.

Ένας από αυτούς είναι η ασφάλεια και ορισμένες ROM έχουν φτιαχτεί με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, διπλασιάζοντας αυτή που ήδη προσφέρει το τηλέφωνό με πρόσθετες ενημερώσεις κώδικα και λειτουργίες. Επιπλέον, συχνά είναι απαλλαγμένες από την επιρροή της Google που δυνητικά υπονομεύει το απόρρητο.

Αν είχατε ποτέ την περιέργεια να δοκιμάσετε μία, αλλά σας τρομάζει λίγο η σκέψη του επαναπρογραμματισμού του τηλεφώνου σας, είστε τυχεροί: το GrapheneOS, ένα από αυτά τα porject που εστιάζουν στην ασφάλεια, θα συνεργαστεί με έναν κατασκευαστή συσκευών για να κυκλοφορήσουν ένα τηλέφωνο που εκτελεί το λογισμικό αυτό out of the box.

Οι προγραμματιστές του project έκαναν την ανακοίνωση το Σαββατοκύριακο και ενώ δεν αναφέρουν ακόμη ποιον OEM σκέφτονται, η κουβέντα τους για την ποιότητα σε επίπεδο Pixel είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα. Όταν το GrapheneOS ήταν γνωστό ως CopperheadOS, πουλούσε τηλέφωνα Pixel με προεγκατεστημένο το λογισμικό. Ακόμα κι έτσι, αυτή η προσπάθεια του Graphene να κυκλοφορήσει ένα νέο τηλέφωνο με το λογισμικό του out of the box αντιπροσωπεύει ένα τολμηρό νέο κεφάλαιο για αυτού του είδους τις προσπάθειες.

Όσο για το ποιος OEM μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του τηλεφώνου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι λίγο δύσκολο η ίδια η Google να δεχθεί να κατασκευάσει μία συσκευή που κατά κάποιο τρόπο είναι κατά των υπηρεσιών και της στρατηγικής της. Από εκεί και πέρα, μπορούμε απλά να περιμένουμε την ομάδα να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.