Το Android Oreo ανακοινώθηκε επίσημα και κάνει το λειτουργικό πιο έξυπνο, πιο ασφαλές και πιο διασκεδαστικό. Φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που θα τις βιώσουμε μόλις οι συσκευές μας πάρουν την αναβάθμιση.

Ξεκινάμε από την ταχύτητα, που σύμφωνα με της μετρήσεις της εταιρίας στο Google Pixel είναι 2 φορές μεγαλύτερη. Το λειτουργικό μειώνει την χρήση εφαρμογών στο παρασκήνιο, σε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, με αποτέλεσμα η συσκευή μας να επικεντρώνεται περισσότερο σε αυτά που κάνουμε πιο πολύ. Επίσης η συσκευή ανοίγει δύο φορές πιο γρήγορα από ότι στο Android Nougat.

Android Oreo

Συνεχίζοντας, το λειτουργικό θα θυμάται τους κωδικούς μας σε διάφορες εφαρμογές, όπως γίνεται και στον browser, αν φυσικά δώσουμε τα κατάλληλα δικαιώματα στο λειτουργικό. Αυτό θα μας επιτρέπει να μην χρειάζεται να βάζουμε κωδικούς στις εφαρμογές μας, ώστε να μειώνεται ο χρόνος από το άνοιγμα της εφαρμογής μέχρι την πραγματική χρήση της.

Πλέον το λειτουργικό θα επιτρέπει την λειτουργία Pip (Picture In Picture), για πραγματικό multitasking. Έτσι θα μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονη χρήση δυο εφαρμογών. Με τα μεγέθη οθονών που έχουμε πλέον, η εν λόγω λειτουργία είναι κάτι που έλειπε από το λειτουργικό και έπρεπε να έρθει.

Οι εφαρμογές πλέον θα υποστηρίζουν τα notification dots, που όταν τα πατάμε θα εμφανίζουν της ενημερώσεις που έχουν οι εφαρμογές μας ώστε να πάμε απευθείας σε αυτές. Έτσι θα έχουμε πρόσβαση απευθείας στα νέα κάθε εφαρμογής πριν καν μπούμε σε αυτή.

Μαζί με το Android Oreo θα έρθει προεγκατεστημένο και το Google Play Protect, για μεγαλύτερη ασφάλεια στο τηλέφωνό μας. Η εφαρμογή ελέγχει πάνω από 50 δις εφαρμογές την ημέρα ώστε να βρίσκει τις επικίνδυνες και να μην φτάνουν ποτέ στην συσκευή μας.

Το Android Oreo φέρνει επίσης βελτιώσεις στην διαχείριση της μπαταρίας, ώστε να μην ξεμένουμε εύκολα από μπαταρία, ότι και αν κάνουμε. Σύμφωνα με την Google, είτε μιλάμε, είτε δουλεύουμε, είτε παίζουμε, η μπαταρία θα αντέχει.

Τέλος το Android Oreo θα έρθει με πάρα πολλά νέα emoji.

Η εταιρία έχει ήδη ανεβάσει τον κώδικα (AOSP) ώστε να τον πάρουν οι devs, ενώ οι πάροχοι ήδη δοκιμάζουν την νέα έκδοση. Έτσι πολύ σύντομα θα έρθει η αναβάθμιση σε Google Pixel και Nexus 5X/6P. Οι υπόλοιπες εταιρίες εργάζονται με την Google ώστε η αναβάθμιση να έρθει μέχρι το τέλος του έτους.

Σχολιάστε την είδηση!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.