Το Android εισήγαγε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τον εξωτερικό χώρο σαν εσωτερικό πριν από αρκετά χρόνια, ωστόσο αυτό, απαιτεί την “ταύτιση” της κάρτας SD με το smartphone. Αν κάτι πάει στραβά, δεν θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ό,τι δεδομένα είχες σε αυτήν την κάρτα.

Γιατί θα ήθελες να κάνεις format μια SD κάρτα ή ένα USB drive ως εσωτερικό χώρο;

Αν κάνεις format την SD κάρτα ή το USB drive σαν εσωτερικό χώρο, ο αρχικός αποθηκευτικός χώρος του smartphone σου ενώνεται με τον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης, γίνεται ενιαίος με απλά λόγια. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν κανονικά την αποθήκευση δεδομένων σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης, μπορούν να επωφεληθούν από αυτόν τον πρόσθετο χώρο. Επιπλέον σημαίνει, ότι δεν έχεις να μετακινήσεις τις εφαρμογές μεταξύ του αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου σου και της SD κάρτας. Και αυτό ισχύει και στα TV boxes.

Όταν κάνεις format το drive ή μια κάρτα σαν εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, κρυπτογραφείται. Ό,τι υπήρχε στην κάρτα διαγράφεται και η αφαίρεση της κάρτας μπορεί να κάνει τη συσκευή σου να κρασάρει, καθώς ορισμένα αρχεία εφαρμογών που είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία των συσκευών δεν βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Μπορείς να ανακτήσεις τα δεδομένα από μια εξωτερική κάρτα που έχει γίνει formatted σαν εσωτερικός χώρος αποθήκευσης;

Πιθανόν όχι. Αν η SD κάρτα αφαιρεθεί, θα δεις μια ειδοποίηση που σε ενημερώνει να την τοποθετήσεις πάλι στη συσκευή. Όταν την βάλεις πάλι και η συσκευή σου την αναγνωρίσει, όλα θα κυλήσουν ομαλά. Οι εφαρμογές θα ανοίξουν όπως κανονικά, αλλά και οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Αλλά δεν μπορείς να βάλεις την κάρτα σε ένα άλλο τηλέφωνο ή σε ένα άλλο PC. Άλλωστε είναι κρυπτογραφημένη και μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί στη συσκευή από την οποία την ρύθμισες να αποτελεί εσωτερικό χώρο.  Για να μην χάσεις τα δεδομένα σου, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις μια cloud storage υπηρεσία και να παίρνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα backups.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.