Όπως ήταν λογικό, το Android M φέρνει μια δυνατότητα για την οποία οι χρήστες “διψούσαν” εδώ και καιρό. Αυτή δεν είναι άλλη από τη δυνατότητα ο χρήστης να έχει δύο παράθυρα εφαρμογών ταυτόχρονα.

Αν και είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και αρκετά περίεργο να ενεργοποιηθεί, η λειτουργία αυτή είναι εδώ και είναι ένας σίγουρος οιωνός πως θα υπάρχει δυνατότητα multi-window στην τελική έκδοση του λειτουργικού.

Αυτή την λειτουργία, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με την προϋπόθεση πως τρέχουμε την τελευταία developer preview του Android M. Η διαδικασία είναι περίπλοκη αλλά στο τέλος της ημέρας θα έχουμε την δυνατότητα να τρέξουμε μια alpha έκδοση της υπηρεσίας αυτής και να γευτούμε το πως θα είναι το split-screen mode στο Android M. Eίναι λογικό όπως καταλαβαίνετε, πως προς το παρόν είναι γεμάτη bugs, lags και ένα σωρό ακόμη θέματα.

Είναι σχεδόν σίγουρο λοιπόν, πως η δυνατότητα αυτή θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε κάποιο επόμενο developer preview ή εν τέλει στην τελική έκδοση του Android M. kN01nx4

Πηγή

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδιά δε λέω σημαντική λειτουργία ( αν και γίνεται με το hallo και το module xhallofloating window στο xposed αν θέλετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή ), αλλά το πιο σημαντικό είναι οι καρτέλες να δουλεύουν ανεξάρτητα όπως το pc ( αν και ο firefox στο android κάτι κάνει αν και δε δουλεύουν ακριβώς όπως το pc, δηλαδή δουλεύουν ανεξάρτητα αλλά περιορισμένα και σε λειτουργία που δεν είναι ο flash player ενεργοποιημένος ). Αυτό θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο google chrome του android.

  2. Εδω δεν μπορούν να διορθώσουν προβλήματα της Lollipop θέλουν και M ….
    Αγοράζεις μια ναυαρχίδα και με το πάρει μια καινούργια έκδοση κολλάει κάνει επιστροφη σε iphone τελος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.