Ακούγαμε πως η επόμενη έκδοση του Android θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια των συσκευών, ακλουθώντας τις προσταγές των επιχειρήσεων. Οι φήμες τελικά ήταν πραγματικές και η Google ανακοίνωσε πως το Android L, θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη σε θέματα διασκέδασης, αλλά και εργασίας. Για να το κάνει αυτό, θα διαχωρίζει τα δεδομένα της δουλειάς από τα υπόλοιπα, με την βοήθεια της Samsung.

Android-security-Knox

Ξέρουμε για την βαθιά συνεργασία των δύο εταιριών και σήμερα η Google ευχαρίστησε την Samsung για την βοήθειά της σε θέματα ασφάλειας. Η Samsung έδωσε στην Google μεγάλο μέρος του Knox, για να γίνει βασικό χαρακτηριστικό στον πυρήνα του Android. Αυτό θα διαχωρίσει την εργασία μας από την διασκέδασή μας, κρατώντας τα αρχεία μας ασφαλή.

Ο Ijhong Rhee, αντιπρόεδρός του KNOX Business Group στη Samsung, δήλωσε για την συνεργασία:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ευκαιρία να δουλέψουμε με την Google ώστε να βοηθήσουμε να γίνει το εταιρικό οικοσύστημα του Android και να το καθιερώσουμε τις Android συσκευές, ηγετικές για τις επιχειρήσεις. Αυτό θα φέρει μια φοβερή αλλαγή με την μετακίνηση του εργατικού δυναμικού.»

Εκτός από τον διαχωρισμό των δεδομένων, η Google θα επιτρέψει στις εταιρίες να αγοράσουν εφαρμογές για να ενισχύσουν την εμπειρία και τη λειτουργικότητα. Η εταιρία εργάζεται επίσης σε μια αυτόνομη εφαρμογή, που θα φέρει το χαρακτηριστικό και σε παλαιότερες εκδόσεις του Android.

Ελπίζουμε μόνο αυτή η λειτουργία να μην κλειδώσει τις συσκευές μας και να μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε με διάφορες ROMs, χωρίς να χάνουμε την εγγύηση!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.