Το Group messaging ήταν πάντα διαθέσιμο στο Android. Ο λόγος για το “group text messaging” όπου επικοινωνείς με τους παραλήπτες μέσω των SMS και όχι μέσω των προσωπικών μηνυμάτων μέσω internet.

Ποια είναι η διαφορά με την υλοποίηση της Apple;

Είναι κυρίως στην ευκολία που προσφέρει αν χρησιμοποιείς iPhone. Όταν δηλαδή ξεκινάς ένα group text messaging session με το iMessage app σε ένα iPhone, η πρώτη επιλογή θα είναι ότι τα μηνύματα θα πάνε απευθείας μέσω των servers της Apple. Και επομένως οι χρήστες πιστεύουν σαν να χρησιμοποιούν τα SMS, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Apple μπορεί να χειρίζεται το group text session σαν ένα internet chat session, επομένως στέλνεις τα μηνύματα στους παραλήπτες και όλες οι απαντήσεις εμφανίζονται σε ένα session. Και αυτό συμβαίνει αν όλοι οι παραλήπτες είναι χρήστες του iPhone και χρησιμοποιούν το iMessage σαν το default messaging app. Αν προσθέσεις έναν μη iPhone χρήστη, τα μηνύματα θα καταφθάσουν σαν SMS, αλλά δεν θα μπορείς να δεις όλες τις απαντήσεις από τους άλλους χρήστες σε μια ομάδα. Και εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Όταν οι iPhone χρήστες μεταβαίνουν σε ένα Android smartphone, αναμένουν κάτι τέτοιο αυτόματα. Και αν και αυτό μπορεί να γίνει στο Android, το συγκεκριμένο group messaging feature χρειάζεται το MMS protocol να έχει ενεργοποιηθεί.

Το άρθρο έχει σκοπό να λύσει όλες τις απορίες όσον αφορά το group messaging στο Android και να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο. Ας μεταβούμε για το σκοπό αυτό στη δεύτερη σελίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.