Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αναφέρθηκαν από τον Sundar Pichai, κατά τη διάρκεια του φετινού Google I/O 2015, επιδεικνύοντας την ανάπτυξη των διάφορων υπηρεσιών της Google, ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συνεχής αύξηση και κυριαρχία του Android σε όλο τον κόσμο.

android-numbers-screen-840x464

Από το Google I/O 2014 μέχρι σήμερα, πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο απέκτησαν το πρώτο τους smartphone και 8 στα 10 smartphones που πωλήθηκαν βασίζονται στο Android. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν επίσης διάφορες υπηρεσίες της Google όπως το Google Search, το YouTube, το Google Maps, Gmail, το Google Chrome και φυσικά το Android. Όταν πρόκειται για το Android, πάνω από 400 κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο κυκλοφόρησαν περισσότερες από 4.000 διαφορετικές συσκευές.

android-numbers-screen3-840x461

Η ανάπτυξη του Android φυσικά, δεν περιορίζεται μόνο στα κινητά, καθώς μεγάλη πρόοδος έχει επιτευχθεί και με το Android Wear, το Android Auto, το Android TV αλλά και το Google Chromecast. Το Android Wear που κλείνει φέτος έναν χρόνο, έχει τρέχει σε 7 διαφορετικά smartwatches μέχρι σήμερα, με πολλά περισσότερα να έρχονται. Η ίδια η εμπειρία του λογισμικού έχει δει πολλές βελτιώσεις στην πορεία και συνεχίζει να γίνεται ακόμα καλύτερη με κάθε ενημέρωση.

Google-IO-2015-Sundar-Pichai-android-auto-1-840x473

Όσον αφορά το Android Auto, που επίσης ανακοινώθηκε πριν έναν χρόνο, τώρα βρίσκεται στο Hyundai Sonata στην Αμερική και 13 αυτοκίνητα Chevrolet με Android Auto έρχονται το 2016, ενώ η Volkswagen ανακοίνωσε πρόσφατα, πως κάθε αυτοκίνητο της θα έρχεται με Android Auto, ξεκινώντας από το 2016 για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Με σχεδόν 35 συνεργαζόμενους κατασκευαστές αυτοκινήτων, το Android Auto φαίνεται πως θα δει μια εντυπωσιακή ανάπτυξη κατά τα επόμενα χρόνια.

android-numbers-screen2-840x463

Το Android TV κυκλοφόρησε κι αυτό πέρυσι και τώρα είναι διαθέσιμο σε τηλεοράσεις της Sony, της Sharp και της Philips, με πολλά νέα μοντέλα να έρχονται σύντομα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Google έχει πουλήσει πάνω από 17 εκατομμύρια κομμάτια του Google Chromecast και με πάνω από 20.000 υποστηριζόμενες εφαρμογές, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι το κουμπί Cast έχει πατηθεί περίπου 1,5 δισεκατομμύριο φορές.

Δείτε τις υπόλοιπες ανακοινώσεις από το Google I/O

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.