Κατά τη διάρκεια του Android Dev Summit, σήμερα, η Google ανακοίνωσε ένα νέο set  από features που αποτελούν μέρος του Android App Bundle tool, στο οποία ανήκει και ένα νέο In-app Updates API που θα επιτρέψει στους developers να πιέσουν περισσότερο τους χρήστες να περάσουν την τελευταία έκδοση του app.

Για να αναγκάσουν τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους, οι developers στην ουσία έχουν νέες επιλογές διαθέσιμες. Για ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις, όπως την επιδιόρθωση bugs, μπορούν να παρουσιάσουν ένα full screen  μήνυμα στον χρήστη την επόμενη φορά που θα εκκινήσει την εφαρμογή για να τους ειδοποιήσουν ότι υπάρχει μια νέα ενημέρωση διαθέσιμη.

Για πιο ασήμαντες ενημερώσεις, το In App Updates API θα επιτρέψει στους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές, ενώ η ενημέρωση κατεβαίνει στο background, με τη νέα έκδοση να εγκαθίσταται στην επόμενη εκκίνηση.

Και κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, τόσο για εμάς τους τελικούς χρήστες όσο και για τους developers πίσω από τα ήδη δημοφιλή όσο και τα επερχόμενα Android apps. Αν ένα app περιέχει ένα πολύ σοβαρό bug, το API θα βοηθήσει τους developers να πιέσουν προς την κατεύθυνση της εγκατάστασης των ενημερώσεων, σε σχέση με το να βασιστούν απλά στο ότι ο χρήστης θα έχει ενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις. Τέλος, θα σε απαλλάξει από το να περιμένεις μια εφαρμογή να ενημερωθεί αν θέλεις να συνεχίσεις να την χρησιμοποιείς, ιδίως στην περίπτωση όπου έχεις αργή σύνδεση με το δίκτυο.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραίο άρθρο αλλά με πολλές άγνωστες λέξεις στα Αγγλικά. Απλά εάν μια εφαρμογή μας κουράσει τότε την Χαιρετούμε. Όποτε καλο θα ήταν να αφήσουν οι εταιρίες αυτά τα κόλπα. Γιατί οι προεγκατεστημενες Εφαρμογές είναι τόσο πολλές που δύσκολα βρίσεις να βάλεις μια που θες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.