Σύμφωνα με ένα νέο report της ιστοσελίδας Pixalate, οι developers του Android φαίνεται να εγκαταλείπουν τις εφαρμογές τους σε απίστευτα μεγάλο βαθμό. Πιο συγκεκριμένα, η Pixalate χαρακτηρίζει μια εφαρμογή, ως παρατημένη, αν δεν έχει ενημερωθεί για τουλάχιστον 2 χρόνια. Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους ο αριθμός των εφαρμογών που έμειναν παρατημένες αυξήθηκε κατά 16% από τις 967.000 εφαρμογές στις 1.1 εκατομμύριο.

Στο Apple App Store, τα apps που εγκαταλήφθηκαν παρουσίασαν πτώση από το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 29%, από τις 724.000 στις 515.000.  Είναι πολύ χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι στο Google Play Store, περισσότερες εφαρμογές αφέθηκαν εγκαταλελειμμένες σε μια περίοδο έξι μηνών σε σχέση με αυτές που έλαβαν κάποια ενημέρωση.

Και όμως υπάρχουν εφαρμογές που δεν έχουν λάβει ενημέρωση για πάνω από πέντε χρόνια. Υπολογίζονται συνολικά σε 306.000 και ο αριθμός τους αυξάνεται τόσο στο Android όσο και στο iOS.  Να σημειωθεί, ότι εφαρμογές που δεν λαμβάνουν μια ενημέρωση εδώ και πάνω από δυο χρόνια, δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, η Apple και η Google αφαίρεσαν περισσότερες από 592.000 εφαρμογές που είχαν εγκαταλειφθεί.

Τέλος, επειδή οι απλά εφαρμογές κατέβηκαν από το App Store και Google Play Store δεν σημαίνει ότι δεν θα παραμείνουν στο smartphone σου. Επομένως, καλό είναι να αφαιρέσεις εφαρμογές που έχουν χρόνια να λάβουν ενημερώσεις και ο κίνδυνος ευπαθειών είναι κάτι περισσότερο από πιθανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.