Η Google ανακοίνωσε επιτέλους το επίσημο όνομα της τελευταίας έκδοσης του Android και αυτό είναι…. Android Marshmallow! Ο Alex Ruiz μόλις δημοσίευσε στο Google+, μια φωτογραφία του αγάλματος που η Google φτιάχνει για κάθε έκδοση στο Building 43 (το κτίριο του Android) στα Google HQ στο Mountain View.

android-m-marshmallow

Λίγα λεπτά μετά ήρθε και το πρώτο update στο SDK του Android που αποκάλυψε πως το Android Marshmallow θα είναι στην έκδοση 6.0 του λειτουργικού, ενώ παράλληλα έγινε διαθέσιμη και η τρίτη Developer Preview για όλα τα υποστηριζόμενα Nexus.

android-marshmallowΤο Android Μ παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνέδριο Google I/0 τον περασμένο Μάιο και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στο κοινό αυτό το φθινόπωρο. Η νέα μεγάλη έκδοση του Android φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση και την αυτονομία, ενώ θα προσφέρει μεγαλύτερους χρόνους αναμονής στην συσκευή. Θα έχει επίσης εγγενής υποστήριξη για αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, για θύρες USB Type-C και την δυνατότητα να φορτίσουμε άλλες συσκευές με την συσκευή μας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης, ωστόσο αναμένουμε να γίνει μαζί με την επίσημη παρουσίαση των επερχόμενων Nexus της LG και της Huawei.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ