Ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός Android 10 χρηστών αναφέρουν σημαντικά προβλήματα με το λειτουργικό που κάνει τις συσκευές να μην ανταποκρίνονται κάθε στιγμή που ένα app παγώνει. Ο  Artem Russakovskii, δημιουργός και ιδιοκτήτης του androidpolice.com είναι ο πρώτος που δημοσίευσε το πρόβλημα στο Twitter και έκτοτε ένας μεγάλος αριθμός χρηστών ακολούθησε με πλήθος αναφορών. Στη περίπτωση που δεν το έχεις αντιμετωπίσει, το πρόβλημα συμβαίνει όταν ένα app παγώνει σε μια συσκευή που τρέχει Android 10 και κάνει το UI εντελώς μη αποκρίσιμο. Μόλις συμβεί, οι χρήστες δεν μπορούν να κλείσουν το app, δεν μπορούν να μεταβούν στη home screen ή να ανοίξουν το notification shade και πρέπει να κλειδώσουν τις συσκευές τους για λίγο, πριν γίνει αποκρίσιμο ξανά.

Αν και η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά Google Pixel συσκευές με τον stock launcher, πολλές OnePlus και Xiaomi συσκευές έχουν και αυτές αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα. Επιπλέον, το πρόβλημα δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον launcher καθώς πολλοί χρήστες με τρίτους launchers, όπως ο Nova Launcher και ο Action launcher το αντιμετωπίζουν και αυτοί. Οι εφαρμογές που επηρεάζονται είναι κυρίως Amazon, Twitter, YouTube, YouTube Music και Google Play Store. Και αν και οι περισσότερες συσκευές τρέχουν Android 10, το Android Police τονίζει ότι συμβαίνει και σε Pixel 3 με την Android 11 developer preview.

Ορισμένοι στο Reddit τονίζουν ότι την ίδια τύχη έχουν και στις custom ROMs που βασίζονται στο Android 10, συμπεριλαμβανομένων των  AOSP 10, LineageOS 17.1 κ.α. Κάτι τέτοιο, μας κάνει να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για ένα πιο διαδεδομένο android bug και όχι κάτι που περιορίζεται σε συγκεκριμένες συσκευές. Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει γιατί συμβαίνει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κρίμα γι αυτούς… καλά νέα για εμάς.
    Πρέπει να το αποδεχτούμε… αγοράζοντας οτιδήποτε νέο στην αγορά, προϊόν η υπηρεσία, γινόμαστε beta-testers. Η υπομονή είναι αρετή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.