Η Samsung προκάλεσε αναταραχή στο Android οικοσύστημα πριν από μερικά χρόνια όταν υποσχέθηκε τέσσερα χρόνια βασικών εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Ωστόσο, η Google ξεπέρασε την εταιρεία το 2023 προσφέροντας επτά χρόνια ενημερώσεων για τη σειρά Pixel 8. Πόσες ενημερώσεις λογισμικού θα λάβουν λοιπόν τα Samsung Galaxy S24; Έχουμε κάποια καλά νέα.

Τα Samsung Galaxy S24 θα κυκλοφορήσουν με Android 14 out of the box και θα λαμβάνουν ενημερώσεις για επτά χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τόσο την ενημέρωση σε νεότερες εκδόσεις Android όσο και τις ενημερώσεις ασφαλείας, φέρνοντας τα νέα flagship της εταιρείας στα ίδια επίπεδα με τις συσκευές της Google, που πλέον έχουν την καλύτερη υποστήριξη λογισμικού.

Αυτό θα κρατήσει τις συσκευές ενημερωμένες τουλάχιστον μέχρι το 2031, ή μέχρι το Android 21. Αν και η εταιρεία δεν το έχει υποσχεθεί, τα τηλέφωνα θα συνεχίσουν πιθανότατα να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας και κρίσιμα patches και μετά το 2031, πιθανώς μέχρι το 2033 ή και πιο πέρα.

Με επτά χρόνια υποστήριξης για τα Galaxy S24, η Samsung βρίσκεται μίλια μπροστά από το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου. Η Google είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη δέσμευση με τη σειρά Pixel 8. Ωστόσο, η Samsung συχνά προλαβαίνει την Google με τις ενημερώσεις ασφαλείας, ειδικά για τις ναυαρχίδες της. Οπότε, παραμένει ο βασιλιάς των ενημερώσεων.

Άλλοι OEMs Android, όπως η OPPO, η OnePlus και η Xiaomi, προσφέρουν πλέον τετραετείς ενημερώσεις Android και πενταετείς ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά μόνο σε premium τηλέφωνα-ναυαρχίδες. Η Sony, η Motorola, η ASUS και οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές υπόσχονται δύο χρόνια ή λιγότερα. Είναι πιθανό η Samsung και η Google να πιέσουν άλλες εταιρείες να ανεβάσουν το επίπεδό τους όσον αφορά τις ενημερώσεις, αλλά προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να τις ανταγωνιστεί.

Η Apple δεν υπόσχεται επίσημα τίποτα όταν πρόκειται για την ενημέρωση παλαιότερων iPhone, αλλά στην πράξη, υποστηρίζει τις συσκευές τις με iOS για περίπου επτά χρόνια. Οι ενημερώσεις ασφαλείας διαρκούν ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα, το iPhone 6s, που κυκλοφόρησε το 2015, έλαβε ενημέρωση ασφαλείας τον Σεπτέμβριο του 2023.

Προς το παρόν, μόνο η σειρά Samsung Galaxy S24 θα λάβει ενημερώσεις για επτά χρόνια. Οι παλαιότερες ναυαρχίδες και οι συσκευές μεσαίας κατηγορίας από το 2019 ή αργότερα θα εξακολουθούν να λαμβάνουν για τέσσερα χρόνια ενημερώσεις εκδόσεων Android και για πέντε χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Οι οικονομικές συσκευές ενδέχεται να λάβουν ακόμη λιγότερα. Βέβαια, αυτό μπορεί να αλλάξει, αργά ή γρήγορα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.