Το iOS 17 έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό και οι χρήστες αγαπούν σε μεγάλο βαθμό τη νέα ενημέρωση. Χαρακτηριστικά όπως οι αφίσες επαφών, το NameDrop και το StandBy ενθουσιάζουν τους πάντες. Δεν φέρνει κάθε ενημερωμένη έκδοση του iOS σημαντικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτές οι ενημερώσεις είναι εξίσου σημαντικές.

Η Apple κυκλοφορεί τώρα το iOS 17.1.2, το iPadOS 17.1.2 και το macOS Sonoma 14.1.2, σε iPhones, iPads και Mac, αντίστοιχα, και θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τις Apple συσκευές σας σε αυτές τις νέες εκδόσεις, καθώς περιέχουν κρίσιμες διορθώσεις ασφαλείας.

Οι ενημερώσεις στις τρεις πλατφόρμες περιλαμβάνουν τις ίδιες διορθώσεις για κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο υποστήριξης της Apple αναφέρει ότι η ενημέρωση διορθώνει δύο ευπάθειες του WebKit που έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργά από κακόβουλους φορείς σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS (πριν από το iOS 16.7.1).

Το WebKit είναι η μηχανή που τροφοδοτεί τα στοιχεία ιστού στις συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένου του Safari, άλλων προγραμμάτων περιήγησης, ακόμα και του App Store.

Αυτές οι δύο ευπάθειες είναι οι CVE-2023-42916 και CVE-2023-42917. Η πρώτη επέτρεψε στους χάκερ να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες, ενώ η δεύτερη τους επέτρεψε να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στις συσκευές της Apple.

Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία χρήση του WebKit στις συσκευές της Apple και το γεγονός ότι αυτά τα exploits μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργά, είναι σημαντικό για όλους τους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους στις τελευταίες εκδόσεις iOS 17.1.2, iPadOS 17.1.2 και macOS Sonoma 14.1.2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.