Μια νέα επιστημονική μελέτη, αναφέρει ότι ίσως το σύμπαν μπορεί να ξεκίνησε με δύο μεγάλες εκρήξεις. Οι επιστήμονες πρότειναν την ιδέα αυτή, μετά από δεκαετίες ολόκληρες διερεύνησης πιθανών εξηγήσεων, τόσο για τη μυστηριώδη αρχή του σύμπαντος όσο και τη γέννηση της σκοτεινής ύλης. Η πρώτη μεγάλη έκρηξη θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει την ύλη, ενώ η δεύτερη μεγάλη έκρηξη πιστεύεται ότι γέννησε τη σκοτεινή ύλη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η θεωρία μπορεί να ελεγχθεί με την τρέχουσα τεχνολογία και ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να την επιβεβαιώσουμε ή να την διαψεύσουμε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Αν υπήρξε, πράγματι, μια δεύτερη μεγάλη έκρηξη, θα μπορούσε να ανοίξει πολύ επιπλέον χώρο που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε πραγματικά τη σκοτεινή ύλη και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η σημερινή αποδεκτή θεωρία για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν υποδηλώνει ότι σε ένα μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου μετά την πρώτη έναρξη του σύμπαντος, συνέβη μια μεγάλη έκρηξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το σύμπαν επεκτάθηκε γρήγορα με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.