Αν έχεις ποτέ κοιτάξει ψηλά στον ουρανό και αναρωτήθηκες τι θα συνέβαινε στο ανθρώπινο σώμα αν είχες χαθεί στο διάστημα και χωρίς μια στολή αστροναύτη, τότε αυτό το άρθρο σου δίνει την απάντηση.

Ένα video που δημιουργήθηκε από το κανάλι DG EYE science στο Youtube δείχνει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του τι θα συνέβαινε αν είχες χαθεί στο διάστημα. Φυσικά για τους περισσότερους από εμάς δεν συντρέχει τέτοια ανησυχία, ωστόσο το video παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς καταρρίπτει κάποιους μύθους που δημιούργησε το hollywood.

Μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα, τα αέρια εντός του θα αρχίσουν να διαστέλλονται, με τον αέρα του πνεύμονα να προκαλεί ρήξη των ιστών των πνευμόνων. Στη συνέχεια, μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, το νερό στην επιφάνεια των ματιών, του δέρματος και του στόματος αρχίζει να εξατμίζεται, ενώ το νερό στο αίμα αρχίζει να βράζει.

Στη συνέχεια η προσομοίωση δείχνει το σώμα να διογκώνεται να γίνεται μεγαλύτερο, καθώς όπως σημειώνει το video το δέρμα είναι αρκετά ελαστικό και ισχυρό για να αντέξει την πίεση.  Τέλος, αφού χάσετε τις αισθήσεις σας, οι χτύποι της καρδιάς θα επιβραδυνθούν και αυτή θα σταματήσει, πριν τελικά πεθάνετε από ασφυξία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.